in , ,

BoosBoos VerdrietigVerdrietig BlijBlij LiefdeLiefde

Grote ravage na plofkraak op pinautomaat in winkelcentrum Op den Kamp

Dinsdag is in Landgraaf op een vergelijkbare manier een geldautomaat gekraakt en maandag gebeurde hetzelfde aan de Pontdriesch in Aken.

LANDGRAAF – Onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft aangetoond dat er mogelijk een stuk van een explosief in de pinautomaat aan het Raadhuisplein is achtergebleven.

Voor de veiligheid van omwonenden en medewerkers van winkels en het gemeentekantoor, het Burgerhoes, zijn alle panden die grenzen aan de binnenzijde van het Raadhuisplein ontruimd. De EOD gaat het explosief verwijderen.

Rond 5 uur kwam de melding van een plofkraak bij een bankgebouw aan het Raadhuisplein. De verdachten van deze plofkraak zijn in een auto gevlucht.

Op dit moment is er sprake van een veilige situatie. Alle winkels, woningen en het gedeelte van het gemeentehuis dat grenst aan de binnenzijde van het Raadhuisplein zijn tijdelijk niet bereikbaar. Bewoners en medewerkers zijn in het gemeenschapshuis de Brandpoort opgevangen. De EOD gaat met een robot het mogelijk achtergebleven stuk explosief verwijderen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heavy Hoempa

Gewonde bij brand in kelder van woning in Vaals