in

Grote politiecontrole in Hoensbroek voor Donkere Dagen Offensief

HOENSBROEK – In de wintermaanden slaan criminelen vaker hun slag en daarom zet de politie extra in tijdens deze ‘donkere dagen’.

In het kader van dit zogeheten ‘Donkere Dagen Offensief’ hield de politie vanmiddag en vanavond, samen met handhavers van de gemeente Heerlen, een criminaliteits- & verkeerscontrole in het centrum van Hoensbroek.

Meer dan alleen verkeer
Tijdens de actie worden enkele controlestraten ingericht waar verkeersdeelnemers worden gecontroleerd. Bij de selectie van de te controleren voertuigen zullen o.a. ANPR camera’s (Automatic Number Plate Recognition) worden ingezet. Zo worden de kentekens gesignaleerd van verdachte voertuigen waarin vaak personen zitten die gezocht worden, nog boetes hebben open staan of zich om andere redenen bij de politie moeten melden. Inzittenden, documenten en voertuigen worden vervolgens door politieagenten grondig gecontroleerd.

Donkere dagen offensief
In deze periode houdt de politie daarom regelmatig lokale en regionale (on)aangekondigde controles om op die manier de vaak rondtrekkende plegers van misdrijven in beeld te krijgen en vervolgens de pakkans te vergroten. De controles zijn gericht op deze dadergroepen.

De aanpak van mobiel banditisme, ondermijning én het vergroten van verkeersveiligheid zijn voor de politie de voornaamste redenen om de controle vandaag te organiseren.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Holocaust monument Levenslicht in Kerkrade

Afscheid burgemeester Gerd Leers op 4 maart