in

Groot onderhoud A79 tussen Maastricht en Heerlen

De A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden zijn 4 fases ingepland met afsluitingen van de A79. Tijdens elke fase is een deel van het traject zo’n 4 weken afgesloten.  

De eerste fase wordt uitgevoerd van vrijdag 26 februari 21.00 uur tot zondag 28 maart 21.00 uur. In die periode staat het onderhoud aan de A79 tussen Maastricht en Hulsberg (richting Heerlen) op het programma. Hierdoor is de A79 tussen Maastricht en Hulsberg richting Heerlen afgesloten voor al het verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder, omleidingen en een extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Groot onderhoud A79

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Er komt over het hele traject stiller asfalt en de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg worden verlengd. Geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd en op een aantal locaties langs het traject waar er nu geen staan, worden geleiderails geplaatst. Ook de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen en de problemen met de afwatering worden aangepakt.

4 x 4 weken afsluitingen

In overleg met betrokken gemeenten en de provincie is gekozen voor een uitvoering met afsluitingen van de A79 in 4 fases. Tijdens elke fase is een deel van het traject zo’n 4 weken afgesloten. De planning is als volgt:

  1. A79 afgesloten van Maastricht tot Hulsberg (4) richting Heerlen [26 feb – 28 maart]
  2. A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen *[18 april – 16 mei]
  3. A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht [28 mei – 27 juni]
  4. A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht [9 juli – 8 aug]

*Bij deze planning is rekening gehouden met de Amstel Gold Race. Wanneer dit wielerevenement niet doorgaat, starten de werkzaamheden 2 dagen eerder: 16 april 2021.

A79 afgesloten: 26 februari – 28 maart

De A79 is afgesloten tussen Maastricht en afrit Hulsberg (4) in de richting van Heerlen van vrijdag 26 februari 21.00 uur tot zondag 28 maart 21.00 uur.

Ook afgesloten zijn: – Op- en afrit Bunde (1) van de A79 richting Heerlen; – Op- en afrit Meerssen (2) van de A79 richting Heerlen; – Op- en afrit Valkenburg (3) van de A79 richting Heerlen; – Afrit Hulsberg (4) van de A79 richting Heerlen.

Omleiding

Het verkeer vanuit Maastricht en ter hoogte van knooppunt Kruisdonk in de richting van Heerlen wordt als volgt omgeleid: – Ga ter hoogte van knooppunt Kruisdonk over op de A2 richting Eindhoven – Ter hoogte van knooppunt Kerensheide over op de A76 richting Heerlen.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de geplande werkzaamheden aan de A79 mogelijk niet doorgaan. Bij de planning is hiermee rekening gehouden. Mogelijk dat de werkzaamheden daardoor eerder zijn afgerond dan nu vermeld. Weggebruikers zullen daarover tijdig worden geïnformeerd.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over werkzaamheden? Kijk op de pagina van alle geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rd4 ledigt vanaf morgen GFT-containers niet

COVID-19, Maatregelen in JFC Brunssum