Gratis fietscheck tijdens ‘spring op de fiets’ campagne bij Fietspunt Kerkrade

De voorjaarsactie was een succes en werd door de inwoners van Kerkrade goed ontvangen.

Door Redactie
2 Min leestijd

KERKRADE Op vrijdagochtend konden Kerkradenaren hun tweewielers gratis laten controleren bij bewaakte stalling Fietspunt. De voorjaarsactie ‘spring op de fiets’ werd georganiseerd door Zuid-Limburg Bereikbaar, een overheidsbureau dat organisaties helpt met duurzame mobiliteit. De gemeente Kerkrade haalde het team naar de stad om inwoners te stimuleren vaker de fiets te pakken.

Voor de bewaakte stalling Fietspunt stond een tent waar eigenaren hun tweewielers konden laten controleren. Het #posifiets-team begon met het schoonmaken van het zadel en de handvatten van de fiets. Vervolgens kregen eigenaren een kaartje en konden zij hun tweewielers bij een bewaker in de stalling zetten. Mobiele fietsenmaker Lars Walstock haalde de fietsen een voor een op om ze in zijn bus te controleren.

Met de ‘spring op de fiets’ campagne wilde de gemeente Kerkrade haar inwoners stimuleren om vaker de fiets te pakken. Fietsen is een duurzame manier van mobiliteit en bovendien goed voor de gezondheid. Door de gratis fietscheck kunnen inwoners veilig en met plezier het voorjaar in fietsen.

De voorjaarsactie was een succes en werd door de inwoners van Kerkrade goed ontvangen. Zij waardeerden de gratis fietscheck en opfrisbeurt en gaven aan in de toekomst vaker de fiets te willen pakken. De gemeente Kerkrade en Zuid-Limburg Bereikbaar kijken terug op een geslaagde actie en overwegen om dit in de toekomst vaker te organiseren.

Deel dit bericht