in

Gift van € 1.000 nu ook voor waterschade aan kelder of berging

Eerder was een voorwaarde om voor de gift in aanmerking te komen, dat het water tot plinthoogte of hoger had gestaan. Een ondergelopen kelder of berging was dus vaak niet genoeg. Dat is nu aangepast. Gedupeerden bij wie de kelder of berging is ondergelopen, kunnen nu dus ook een vergoeding aanvragen.  

Aanvragen gift van € 1.000,-

De gift van Giro 777 vraagt u aan via de website van BsGW. Dit kan tot 1 september 2021.

Ook geld beschikbaar voor maatschappelijke projecten

Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen ook een bedrag aanvragen bij het Nationaal Rampenfonds. Een deel van de opbrengst van Giro 777 wordt namelijk ingezet voor initiatieven gericht op het herstel van maatschappelijke organisaties of gericht zijn op herstelactiviteiten op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied binnen de gemeenschap.

Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage vanuit het Nationaal Rampenfonds, kunt u tot 1 oktober 2021 een projectaanvraag indienen via de website van het Nationaal Rampenfonds.
Op deze website vindt u tevens uitgebreide informatie, waaronder de voorwaarden waaraan uw aanvraag moeten voldoen.

Het aantal aanmeldingen voor maatschappelijke projecten blijft op dit moment nog achter bij de eerste schattingen. Dat komt door het tijdstip van de nieuwe wet Tegemoetkoming Schade bij Rampen. Die wet is afgelopen maand gepubliceerd, waardoor veel organisaties pas sinds kort zicht hebben op de vergoeding van de schade. De inschrijftermijn voor de maatschappelijke organisaties wordt daarom mogelijk verlengd door het Nationaal Rampenfonds. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt de informatie op deze website hierop aangepast.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WORLD CLEANUP DAY ANSTELVALLEI

Nieuwe aanhouding in groot drugsonderzoek