SIMPELVELD – Vanaf 1 juni wordt het kerkhof in Simpelveld tijdens de avonduren gesloten. In de zomerperiode (april – september) is het kerkhof gesloten van 20.00 tot 8.00 uur. In de winterperiode (oktober – maart) is de poort tussen 18.00 en 8.00 uur dicht.

De gemeente is op zoek naar vrijwilligersorganisaties die het openen en sluiten van het kerkhof voor een vergoeding willen doen. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een (buurt)vereniging die met deze werkzaamheden de kas van de club kunnen spekken.

Het kerkhof sluiten is niet alleen een kwestie van het slot dichtdraaien. We willen natuurlijk niemand binnen sluiten. Dat betekent dat er eerst gecontroleerd moet worden of er nog iemand op het kerkhof is. Controle wordt dus een extra aandachtspunt voor de vrijwilliger(s). Daarnaast wordt een technische voorziening aan een van de poorten gemaakt, waardoor het mogelijk is het kerkhof te verlaten.

Heeft uw organisatie interesse in deze klus? Meld u dan bij gemeente Simpelveld tel. 045 544 83 83 of mail naar info@simpelveld.nl

Bron: Facebook Gemeente Simpelveld