in

Gestolen Belgische oplegger ontdekt op de A76 bij Heerlen

Foto: Politie.nl

DRIEBERGEN HEERLEN – De politie heeft maandag 20 januari op de verzorgingsplaats Tienhoven langs de A76 bij Heerlen een gestolen oplegger ontdekt. De oplegger was aan een Roemeense trekker gekoppeld.

Een specialist op het gebied van Transport en Milieu van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zag op Tienhoven een trekker met oplegger staan waarvan de trekker een Roemeens kenteken voerde en de oplegger een Engels kenteken. Bij controle van het Engels kenteken in de systemen kwam naar voren dat het kenteken in Engeland was afgegeven voor een personenauto. De Roemeense chauffeur kon de politie alleen een foto van een kentekenbewijs laten zien. Daarop stond hetzelfde kenteken maar nu als zijnde een Roemeens kenteken. Echter de omschrijving van de oplegger op het document is duidelijk van een andere oplegger dan die op de parkeerplaats plaats.

Chassisnummer
Gezien de onduidelijkheid over de identiteit van de oplegger stelt de politie een nader onderzoek in. De chauffeur verklaarde dat hij de een dag eerder uit Roemenië naar Engeland is gevlogen om voor een bedrijf de oplegger op te halen en naar Roemenië te rijden. Verder weet hij van niets. Toen de oplegger was losgekoppeld kwam een het chassisnummer tevoorschijn en bij raadpleging van de politiesystemen bleek dat deze oplegger als gestolen gesignaleerd stond.

Aangifte
De oplegger was in 2019 gestolen in Engeland en door de Belgische huurder van de oplegger is aangifte gedaan. De oplegger is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak verder.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoveel voertuigen werden er gestolen in Parkstad

Politie zoekt getuigen van mogelijk schietincident op parkeerplaats in Brunssum