in ,

Gemeente Simpelveld hijst de regenboogvlag

Foto: Facebook Gemeente Simpelveld
SIMPELVELD – Vandaag is het Coming Out Dag. Op deze dag benadrukken we dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI’s.

Een recordaantal gemeenten hijst vandaag de Regenboogvlag om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

Meer weten? Kijk dan op http://www.coc.nl/comingoutdag2019

Coming-Outdag

Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Anders dan de Gay Pride en Roze Zaterdag in Nederland en The Belgian Pride in België, vindt op Coming-Outdag geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten.

Nederland

In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBT (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) te bevorderen. Sindsdien worden op die datum in diverse steden activiteiten georganiseerd, die gecoördineerd worden door COC Nederland. Bron: Wikipedia

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stanley Parable

‘The European Days of Camino de Santiago’