in

García de la Vega liet Roda werk van Spaans marketingbedrijf betalen aan eigen BV

Foto: Peter Trompetter

Foto: Peter Trompetter

KERKRADE Beoogd grootaandeelhouder en directeur van Roda JC Mauricio García de la Vega heeft de club geld voor werk van een door hem zelf ingehuurd Spaans marketingbedrijf laten betalen op de rekening van zijn eigen BV. Het gaat hier om enkele duizenden euro’s, zo bevestigen goed ingevoerde bronnen binnen Roda.

“Dat Spaanse bedrijfje deed werk voor de club wat helemaal niet veel voorstelde, maar het geld dat Roda JC daarvoor betaalde ging naar een eigen BV van García de la Vega”,

vertellen insiders binnen de Kerkraadse club. Voor het kantoorpersoneel was de maat over de interne manier van handelen van García de la Vega afgelopen maandag vol.

Personeelsleden besloten op die dag om niet naar hun werkplek in het Parkstad Limburg Stadion te gaan, maar op een externe locatie bij elkaar te komen en zich daarna collectief ziek te melden.

“Dit kon zo niet langer meer, het is een puinhoop bij de club. García de la Vega heeft mensen op de werkvloer bewust om de tuin geleid”,

zo klinkt het tijdens een rondgang binnen het personeel van Roda JC.

“In al die interviews die hij de afgelopen dagen gegeven heeft, zitten meerdere leugens. Wij hebben het idee dat hij nu alleen naar wil dat hij bij een vertrek een afkoopsom mee krijgt. Hij voert zijn eigen oorlog op dit moment en is daarin zelf de enige soldaat. Daar willen wij niks mee te maken hebben.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meisje (5) aan verwondingen overleden na flatbrand in Brunssum

75 jaar bevrijding: Ticker Tape september 2019