in , ,

GaiaZOO en Gemeente Kerkrade presenteren Toren van Gaia

Het streven is om de Toren van Gaia in de zomer van 2022 op te leveren.

Rob Huppertz & Tim Weijers: gemeente en GaiaZOO slaan handen ineen Impressie Toren van Gaia.

KERKRADE – Op donderdag 9 december hebben directeur Rob Huppertz (GaiaZOO) en wethouder Tim Weijers (stadsmarketing & toerisme) de gezamenlijke plannen gepresenteerd voor het nieuwste project van GaiaZOO: het uitkijkpunt “Toren van Gaia”.

video

Toren van Gaia
GaiaZOO bouwt bij de entree van het park een markante houten uitkijktoren: “De houten toren met wenteltrappen komt te staan in onze weide met Lakenvelder koeien. Vanaf de toren heb je uitzicht op de contouren van Kerkrade en zijn markante herkenningspunten. De totale hoogte van het uitkijkpunt kun je vergelijken met drie volwassen mannelijke giraffen, oftewel 17 meter. Deze blikvanger is een transparante constructie van roestkleurig staal met elementen van bronsgroen eikenhout en refereert daarmee ook naar het mijnverleden van Zuid-Limburg”, aldus Huppertz. De toren is voor élke bezoeker, ook diegene die geen kaartje voor de dierentuin koopt, gratis toegankelijk. Uiteraard staat deze wel binnen de omheining van het park en is de toren buiten openingstijden niet bereikbaar voor publiek.

Co-creatie met gemeente Kerkrade
Voor de realisatie van de Toren van Gaia slaan GaiaZOO en Gemeente Kerkrade de handen ineen. Wethouder Weijers:

“In ons toeristisch beleid spelen het ‘Verleiden’ van bezoekers en het onderling ‘Verbinden’ van toeristische attracties en omgeving een belangrijke rol. Dit project past goed binnen deze uitgangspunten en biedt de gelegenheid om op een unieke manier te zien wat Kerkrade zoal te bieden heeft. Ook zet deze openbaar en gratis toegankelijke attractie bezoekers aan tot bewegen en dat sluit goed aan op onze Vie-doelstellingen, waarbij we onze burgers en die in de regio gezonder en vitaler willen maken. Wij hebben dan ook besloten de bouw van dit uitkijkpunt financieel mede mogelijk te maken.”

De verwachte totaalkosten van deze nieuwe attractie bedragen € 250.000 en de gemeente zal maximaal € 125.000 bijdragen aan de toren.

Rob Huppertz & Tim Weijers: gemeente en GaiaZOO slaan handen ineen
Impressie Toren van Gaia.

Ontwerp op bijzondere plek
De Toren van Gaia is ontworpen door Ed Vliegen van HermansVliegenArchitecten. Ed Vliegen licht de gedachte achter de bijzondere constructie, die wordt gebouwd in duurzaam hout, toe:

“Ik heb dit uitkijkpunt ontworpen om mensen uit te dagen om flink te klimmen en te genieten van het uitzicht. Tegelijkertijd is de toren bedoeld als ontmoetingspunt voor bezoekers die gezamenlijk de ervaring van het mooie uitzicht kunnen delen.”

De Toren markeert tevens een bijzondere plek: het geografisch middelpunt van Kerkrade ligt namelijk precies in de dierentuin!

Realisatie
De presentatie van de plannen voor de Toren van Gaia is de eerste stap in het bouwproces. Binnenkort zal GaiaZOO de omgevingsvergunning voor dit nieuwbouwproject aanvragen. De Toren van Gaia maakt deel uit van de herinrichting van het entreegebied van GaiaZOO waar in 2022 ook een nieuwe bezoekersservice en een volière voor Limburgse vogels zal verrijzen.

Het streven is om de Toren van Gaia in de zomer van 2022 op te leveren. Iedereen kan de voortgang van het project volgen via de Social Media kanalen van GaiaZOO en Beleef Kerkrade.

Meer info of media over dit item? Nu jij!

Foto Video Audio Tekst Embed

This field is required

Sleep foto hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Afbeelding ophalen van URL

Maximum upload file size: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep video hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 64 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 32 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Ondersteunde social media:

Processing...

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HAVEN | Just be Homes start met ‘geven en nemen kast’

De Kerstman en zijn vrouw hebben hun intrek genomen in het Huis van de Kerstman