in ,

Schouw op Brunssummerheide ongestoord en ordentelijk verlopen

BRUNSSUM – De schouw die dinsdagochtend- en middag in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide plaatsvond, is ongestoord en ordentelijk verlopen. Er hebben zich geen ongeregeldheden of incidenten voorgedaan.

Vindplaats Nicky Verstappen – Foto: Openbaar
Ministerie

Rond 11.30 uur werd een hardloper gesignaleerd in de omgeving van het afgezette gebied (het rode gebied op het kaartje). Hij is aangesproken en zijn identiteit is vastgesteld. Vervolgens is hij in een auto naar een plek buiten het gebied gebracht, waar hij zijn hardlooprondje kon voortzetten.
Schouw

Vindplaats Nicky Verstappen – Foto: Openbaar Ministerie

De deelnemers aan de schouw arriveerden in kolonne rond 10.00 uur via de Schachtstraat bij het afgezette gebied aan de (Nieuwe) Toeristenweg in Landgraaf. Ze bezochten verschillende plaatsen op de hei, die voor het onderzoek belangrijk zijn. De schouw was rond 13.45 uur afgelopen en de deelnemers hebben rond 13.55 uur de Brunssummerheide weer verlaten.

Foto: Openbaar Ministerie

Maatregelen
Politie en Landmacht gaan nu de maatregelen de getroffen zijn in het gebied, afbouwen.
De noodverordening is in principe nog tot 18.00 uur van kracht (tenzij deze eerder ingetrokken kan worden).

Dank
De politie, Landmacht, Openbaar Ministerie, Natuurmonumenten en gemeenten bedanken publiek en pers voor hun begrip en medewerking voor deze maatregelen en het opvolgen hiervan.

Pro-formazitting
Na de schouw is op de rechtbank in Maastricht om 15.30 uur de vierde pro-formazitting in de zaak Nicky Verstappen van start gegaan.

Plaats tent – Foto: Openbaar Ministerie

Plaats tent – Foto: Openbaar Ministerie

Report

One Comment

Leave a Reply
  1. “Hardloper uit gebied schouw Nicky Verstappen gezet”
    Als bewoner in de rode zone en hardloper zag ik langs mijn weg van de woning dat er ondanks de massale aanwezigheid van politie en militairen mensen gewoon ongestoord van de Puddelerweg via wandelpaden tot de vindplaats van Nicky konden lopen. Ik liep er een kijkje nemen en zag dat het rode lint daar stopte en je zo ongestoord naar beneden kon lopen. Geen bewaker te zien. Ben via een voetpad buiten de rode zone naar de agenten richting Mcdonalds gelopen om dit te melden. Het was 11.20 uur. Daar waren ze stomverbaasd hoe ik daar kwam. Moest de identiteit doorgeven maar kon niet doorlopen omdat bij Mcdonalds de pers stond en die me teveel zouden vragen. Mij werd gevraagd om dit niemand te melden en werd door een militaire auto langs de pers gebracht. Ik dacht nog; was ik maar gewoon teruggelopen via het voetpad zonder mijn melding. Helaas heeft de politie op haar eigen website het verhaal verdraaid als hardloper gepakt en afgevoerd
    De hele landelijke pers beschrijft het ook op deze manier. Hoewel ik me boos voel heb ik er wel nog van geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vriend duikt na jaren op in moordzaak-Pongs: ‘Ik weet meer’

‘Het gezicht’ van Chèvremont is niet meer