in ,

Forse celstraf geëist voor veroorzaker inferno Kerkrade

KERKRADE Als het aan justitie in Limburg ligt, moet Richard E. 4,5 jaar achter slot en grendel voor het veroorzaken van een vuurzee in een woning in Kerkrade, in juli vorig jaar. Daarbij ontsnapten een vrouw en meerdere kinderen en huisdieren ternauwernood aan de dood.

video

Op 19 juli vorig jaar ging het in een pand aan de Kokelestraat helemaal mis toen er een forse brand uitbrak. Meerdere mensenlevens kwamen hierdoor in gevaar.

De aanwezige twee kinderen en de vrouw moesten in allerijl het huis ontvluchten.

Mijn broertje en ik zaten op de bank toen in een keer de deur van de woonkamer met een klap open ging,

vertelde een van de slachtoffers toentertijd aan 045online.

Die was namelijk dicht, vanwege de airco. De ex van mijn moeder gooide toen iets brandends naar binnen. Wat het was, weet ik niet.

Die onwetendheid werd beantwoord. Uit technisch onderzoek van de politie kwam uiteindelijk naar voren dat er sprake was geweest van brandstichting. Richard E. zou in het betreffende huis van zijn ex-vrouw en zijn stiefkinderen zijn geweest. Op een bepaald moment zou hij motorbenzine in een van de kamers hebben gegooid.

Dit stak hij aan waarna een inferno ontstond. De reden bleek een zogenoemde crime passionel te zijn: een behoorlijk uit de hand gelopen scheiding.

De rechtbank doet over enkele weken uitspraak.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brunssum zoekt een nieuwe burgemeester

Vriend duikt na jaren op in moordzaak-Pongs: ‘Ik weet meer’