in

Fiat Panda naar de Noordkaap voor prostaatkankeronderzoek

http://kerkradetube.nl/wp-content/uploads/2019/11/Foto-Team-Panda-Power-2.jpg

MAASTRICHT –  Met een Fiat Panda 4×4 een monstertocht van ruim 8 duizend kilometer naar de Noordkaap rijden, dat is de uitdaging die ANWB wegenwacht Yves Hendrikx (21) en journalist Nick Rompelberg (24) zijn aangegaan.

Met deze actie hopen de twee heren uit Maastricht een groot bedrag binnen te harken voor onderzoek naar prostaat en teelbal-kanker.

video

De Fiat Panda is afgelopen maanden aangepast voor de lange rit naar het Hoge Noorden. Zo is de auto voorzien van spijkerbanden, schijnwerpers, een bagagerek op het dak en smeermiddelen die niet bevriezen.

“Ondanks alle aanpassingen zal het wel afzien worden!”

zegt Rompelberg wanneer hij benadrukt dat het kleinste model van Fiat nu eenmaal niet de comfortabelste auto is.

“Wel heeft de auto vierwielaandrijving en dat is op een besneeuwde weg bij -25 absoluut geen overbodig luxe”,

weten de heren.

Via de Noordkaap – hoogste punt vasteland van Europa – gaat de route naar Sint Petersburg (Rusland). In totaal komt de kleine Fiat Panda in twee weken door 11 landen.

De twee Maastrichtenaren zijn nog altijd op zoek naar mensen die hun actie willen ondersteunen met een gift aan de Movember. Prostaatkanker is wereldwijd de op één na meest voorkomende soort kanker bij mannen, met in 2012 meer dan 1,1 miljoen nieuwe gevallen, Stichting Movember financiert onderzoek naar deze ziekte.

Via het Youtube kanaal en Facebook van Team Panda Power zijn al hun avonturen te volgen. Volgens Hendrikx, die in het dagelijks leven auto’s repareert langs de weg, staat niets hun reis naar de bovenste poolcirkel meer in de weg.

“Bij het eerste vlokje sneeuw gaan Nederlanders liever niet de weg op, dit is wel andere koek.”

22 Februari vertrekt het duo. Doneren kan via: https://moteam.co/pandapower-45?mc=1

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resultaten grootschalige verkeerscontrole Limburg

Politie zoekt getuigen van straatroven in Kerkrade