in , ,

Feestelijke ontvangst Bevrijdingsvuur

Foto: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – Ook dit jaar zal op 5 mei het Bevrijdingsvuur, dat door een groep Kerkraadse atleten in Wageningen wordt opgehaald, feestelijk ontvangen worden op de Markt in Kerkrade door burgemeester Som.

Voorafgaand aan de ontvangst organiseert de Stichting voorheen Oranjevereniging Kerkrade, in samenwerking met de gemeente Kerkrade, verschillende activiteiten in het centrum van Kerkrade.

Herdenken
Aansluitend aan de Dodenherdenking op 4 mei zal een groep atleten van de atletiekvereniging Achilles Top vertrekken naar een voor WOII historisch belangrijke locatie: Hotel de Wereld in Wageningen. Hier haalt de groep het Bevrijdingsvuur op.

Dit ‘vuur’ staat symbool voor de nationale eenheid en voor leven in vrijheid en wordt door de burgemeester van Wageningen ontstoken in de nacht van 4 op 5 mei.

Aankomst in Kerkrade
De groep atleten wordt op 5 mei 2019 rond 17.00 uur verwacht aan de gemeentegrens. Zij zullen dan grotendeels de omgekeerde route van de evacuatie van september 1944 lopen richting de Markt. Het ‘vuur’ zal onder andere langs het Evacuatiemonument, het monument van de Old Hickory Soldaat en het Vredesmonument & Kapel trekken. Als de groep om 18.30 uur op de Markt aankomt zal een korte plechtigheid plaatsvinden met medewerking van het Reünie Orkest der Limburgse Jagers en de jonge Kerkraadse sopraan Floor Bosman.

Legervoertuigen te zien
Om de Markt geheel toepasselijk aan te kleden zal er vanaf 14.00 op de Markt oude legervoertuigen te bezichtigen zijn. Ook kunt u na de ceremonie deelnemen aan een ‘Singalong’. Het Koninklijk Harmonie Orkest zal zorgen voor de muzikale begeleiding.

Bron: Facebook Gemeente Kerkrade

Report

Stem op dit bericht!

12 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Bestuurswisseling SP-Kerkrade

Scooterrijder overleden na eenzijdig ongeval in Brunssum