in

Feest der Verwondering 2019 Brunssum

Brunssum beleeft op 13, 4 en 15 december het licht- en vuurfestival “Feest der Verwondering” – voorheen ‘Kerst vier je samen’ – in het Vijverpark.

Al eeuwenlang verlangt de mens elke winter weer opnieuw naar het lengen der dagen. Vanaf medio december gaat de zon weer langer schijnen en deze ‘verwondering’ is de inspiratie voor dit winterfeest in Brunssum. Het feest biedt voor elk wat wils maar bovenal licht, muziek, sportiviteit en warmte voor de feestdagen. De hele gemeenschap is betrokken bij het programma. Beleef Brunssum op unieke wijze.

Vaste waarden tijdens het Feest der Verwondering

Op vrijdag 13 december ontbrandt het drie daagse licht- en vuurfestival in het Vijverpark. Het Lindeplein voor de Brikke Oave biedt een geweldig uitzicht over het park dat een lichtmetamorfose gaat doormaken. Er is dit jaar een traditionele schaatsbaan en een draaimolen aanwezig die gratis toegankelijk zijn voor de kinderen. Ook zorgen diverse Foodtrucks voor versnaperingen en ambiance op het plein. En het plein en het vijverpark bieden ’s avonds plek aan een keur van (live)artiesten op de podiums.

Het Vijverpark opent iedere dag om 18:00u haar poorten en biedt de bezoeker toegang tot een adembenemend schouwspel van duizenden kaarsjes, lichtprojectie, installaties en optredens van internationale vuurkunstenaars. Leden van de Scouting de Landgraaf, richten bovendien een relax-veld in waar de bezoeker zich lekker kan opwarmen. Het publiek wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen en ervaart momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid in een samenspel van licht, geluid, geur, smaak en beweging.

Het programma van dag tot dag
Voor iedereen die iemand mist tijdens de Kerstdagen wordt de gelegenheid geboden om daar even bij stil te staan. Met het thema ‘De Herinnering’, bouwt men samen aan het symbolische “hart van Brunssum”, een kunstwerk dat groeit. Na de officiële opening op vrijdagavond (18:00u) starten de leerlingen van de basisscholen, met vooraf gemaakte kunstwerkjes de vuuroptocht, voorop gegaan door de vuurkunstenaars.

Het festival kent verder een brede programmering in het teken van de komende feestdagen.

Enkele hoogtepunten:

Op vrijdagavond is om 18:30u de officiële opening door de Burgemeester en start het festival met een vuuroptocht. Daarnaast is het mogelijk een mooie brief te laten schrijven, voor je geliefde of iemand die je iets moois wilt vertellen, door schrijfster Tamara Haagmans.

De traditionele SantaRun van FitnessbijHoen en Rotary Club Brunssum-Onderbanken wordt dit jaar een “Fun-run in the Dark” (versier je Santa-outfit met glow in the Dark) en start op zaterdag om 17:00u. (Info en inschrijven: rotarybrunssumonderbanken.nl/santarun/).De lopers rennen voor het goede doel, want de opbrengst komt ten goede aan onderzoek voor de spierziekte A.L.S.

Op zondag arriveert om 16:00u het traditionele Vredeslicht uit Wenen en gaat vanuit Brunssum i.s.m. de Scouting St. Vincentius Rumpen verdeeld worden door de hele provincie. Neem je eigen lichtje mee om zo het vredeslicht door te geven.

Praktische informatie
Feest der Verwondering op het Lindeplein is op vrijdag 13 december vanaf 16:00 uur en zaterdag 14 en zondag 15 december vanaf 15:00u geopend. Het Vijverpark is dagelijks geopend van 18:00 – 22:00u en de toegang is gratis!

Er is gratis parkeren in de hele gemeente. Grote parkeerplaatsen vinden de bezoekers aan het Koutenveld en het Alsdorfplein. Voor meer informatie kijk op de Facebook pagina van het festival ‘Feest der Verwondering’. Let daarbij ook op eventuele verkeersmaatregelen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gewapende overval op snackbar Kerkraderweg Heerlen

VIDEO | Nieuwe woonwinkel opent deuren in centrum Kerkrade