The Rite of Spring van Pina Bausch headliner op schrit_tmacher Festival 2024

07mar(mar 7)20:0008(mar 8)23:00The Rite of Spring van Pina Bausch headliner op schrit_tmacher Festival 2024Het toefje op het volgens Stravinsky ‘grote Heidense ritueel’

Wat

Het schrit_tmacher Festival 2023 ligt nog vers in het geheugen, maar het schrit_tmacher Festival 2024 werpt met groot nieuws nu al haar enerverende schaduw vooruit. De ultieme The Rite of Spring, van Pina Bausch, is donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2024 te zien in Theater Heerlen. Het doet het hart van iedere liefhebber van moderne dans in Parkstad ongetwijfeld een vreugdesprongetje maken.

Het toefje op het volgens Stravinsky ‘grote Heidense ritueel’

Bijna elk jaar brengt schrit_tmacher een bewerking van het iconische ballet Le Sacre du printemps op het podium. Deze reeks met het volgens Stravinsky ‘grote heidense heilige ritueel’ wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2024 in Theater Heerlen bekroond met The Rite of Spring van Pina Bausch. Een in alle opzichten spectaculaire uitvoering, met livemuziek gespeeld door Philzuid en meer dan 30 dansers uit veertien Afrikaanse landen. In de coproductie van schrit_tmacher en PLT voeren zij een wilde en poëtische strijd op het met aarde bedekte podium. Die culmineert uiteindelijk in het offer van de uitverkorene.
Meer info: www.plt.nl

Meer

Wanneer

7 (Donderdag) 20:00 - 8 (Vrijdag) 23:00