in ,

Euregionale Zwaailichtendag 2018 groter dan ooit

De Euregionale Zwaailichtendag is interessant voor alle leeftijden

Foto's: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – De Euregionale Zwaailichtendag wordt dit jaar grootser dan ooit. Het evenementengebied waar alle hulpdiensten en aanverwante organisaties zichzelf presenteren op zaterdag 14 april bestaat behalve de Markt en de Hoofdstraat dit jaar ook uit het plein bij de Rodahal en het Stadspark. Hierdoor ontstaat ruimte om meer hulpdiensten een plek te geven.

Ook zal er voor het eerst programma op vrijdag zijn in het kader van de Euregionale Zwaailichtendag. Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee geeft op vrijdag 13 april namelijk een galaconcert in Abdij Rolduc.

Grootser
Net als de vorige twee edities bestaat de zaterdag uit de presentatie van hulpdiensten en daar aan verwante organisaties. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kan iedereen een kijkje in de keuken nemen van onder andere brandweer, politie, marechaussee en ambulance. Maar ook bijzondere publiekstrekkers als Defensie en oldtimers uit de voormalige DDR, Zwitserland en Amerika zullen aanwezig zijn. Behalve uit Nederland tonen ook hulpdiensten uit de buurlanden hun materieel. De hulpdiensten worden daarbij ingedeeld in verschillende themagebieden. De middag zal muzikaal opgeluisterd worden door muziekkorpsen van hulpdiensten die op de Markt, het plein bij de Rodahal en in het Stadspark concerten geven.

Alle leeftijden
De Euregionale Zwaailichtendag is interessant voor alle leeftijden. Met de grote voertuigen die van binnen bekeken mogen worden inclusief allerlei technische snufjes, hulpverleners die alles gevraagd kan worden en spectaculaire demonstraties wordt het een dag die indruk op iedereen zal maken. Speciaal voor de kinderen wordt een speurtocht door het evenementengebied uitgezet, waarbij stempels verzameld moeten worden bij verschillende hulpdiensten. Een clown zal ondertussen door het evenementengebied zwerven, er staat een stoere opblaasbare stormbaan in de vorm van een brandweerauto en kinderen kunnen geschminkt worden.

Galaconcert op vrijdag
Voor het eerst wordt dit jaar ook op vrijdag programma georganiseerd met betrekking tot de Euregionale Zwaailichtendag. Vrijdagavond zal een galaconcert van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee plaatsvinden in de Aula Major van Abdij Rolduc. De zaal biedt plaats aan ongeveer 350 belangstellenden.

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee treedt op bij militaire plechtigheden, Defensie en staatsaangelegenheden. Daarnaast verzorgt dit trompetterkorps concerten en laat het shows zien bij taptoes in binnen- en buitenland. Kaartjes voor het concert kosten €15,- (inclusief 1 pauzedrankje). Houd de berichtgeving van de gemeente Kerkrade in de gaten voor meer informatie over vanaf wanneer en waar de kaarten te koop zijn.

Verheugen
Burgemeester Jos Som verheugt zich al op de Euregionale Zwaailichtendag:

“Geweldig dat we dit jaar nog meer hulpdiensten kunnen verwelkomen. En fantastisch dat we de vrijdag een cultureel tintje kunnen geven met een concert van een hoogstaand korps voor een schappelijke prijs op een unieke locatie. Het past helemaal in de stijl van de Euregionale Zwaailichtendag om inwoners uit de euregio op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hulpdiensten.”

Volg voor meer informatie over het programma en de aanwezige hulpdiensten tijdens de Euregionale Zwaailichtendag de berichtgeving van de gemeente Kerkrade op Facebook, website en in het Stadsjournaal!

 

Bron: Facebook Gemeente Kerkrade

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

50 jaar arthouse films in Heerlen

Auto rijdt tegen boom in Heerlen, bestuurder naar ziekenhuis