in ,

BlijBlij

Eerste Kerkraadse kinderburgemeester verkozen

De kinderburgemeester is democratisch verkozen. Maar liefst 12 van de 20 kinderen uit de kinderraad hebben zich verkiesbaar gesteld.

Foto: Gemeente Kerkrade

KERKRADE – Vandaag is Hidde Sieler verkozen tot kinderburgemeester van Kerkrade. De nieuwe kinderraad en kinderburgemeester zullen op 28 april aanstaande officieel worden geïnstalleerd, waarna zij actief kunnen gaan participeren in de vorming van het gemeentebeleid. De kinderraad is een initiatief van de gemeente Kerkrade in nauwe samenwerking met onderwijsstichting MOVARE.

Verkiezingen

De kinderburgemeester is democratisch verkozen. Maar liefst 12 van de 20 kinderen uit de kinderraad hebben zich verkiesbaar gesteld. Zij vertelden enthousiast in een kort filmpje waarom zij graag de kinderburgemeester van Kerkrade willen zijn. Na stemming bleek de voorkeurstem uit te gaan naar Hidde Sieler.

Activiteiten kinderraad
De gemeente Kerkrade hecht bijzonder veel waarde aan een jeugdig perspectief. De kinderraad vertegenwoordigt alle kinderen in onze gemeente. Ze bestaat uit een afvaardiging van leerlingen uit groep 7 van basisscholen van onderwijsstichting MOVARE in Kerkrade en van buitenschoolse Kinderopvang Parkstad (KOP). De kinderraad zal 3 keer per jaar vergaderen waarin ze onderwerpen ter sprake brengen die voor hun belangrijk zijn. Daarnaast zal de gemeente zelf onderwerpen aandragen waarover zij graag de mening van onze jeugd wil weten.

Wethouder Schlangen (onderwijs):

“We willen de kinderen graag laten meepraten, meedenken en samen tot een beslissing komen. Dat is immers de basis voor democratie.”

Ook MOVARE-bestuurder Kiki Huijnen is erg te spreken over de kinderraad en de nieuwe kinderburgemeester.

“Ik ben onder de indruk van de inzet en motivatie van de leerlingen. Het zijn stuk voor stuk stemmen die gehoord mogen worden. Een waardevolle bijdrage aan de Kerkraadse politiek!”


Rol van de kinderburgemeester

De kinderburgemeester heeft, naast voorzitter van de kinderraad, ook een representatieve en ceremoniële functie. Als ambassadeur van de kinderen, zal Hidde onze burgemeester begeleiden bij evenementen als Koningsdag, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Hij zal daar ook korte toespraken houden.

“Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe inzichten die de kinderraad ons zal brengen. Ik verheug me erop om Hidde op 28 april de speciaal hiervoor gemaakte ambtsketen te mogen overhandigen.”

aldus Burgemeester Dassen.

Installatie kinderburgemeester

Vanwege de huidige coronamaatregelen zal de officiële installatie van de kinderraad en kinderburgemeester op 28 april aanstaande niet toegankelijk zijn voor pers of ander publiek. Wel kan bij interesse de installatie live gevolgd worden via https://ris2.ibabs.eu/Kerkrade

Meer info of media over dit item? Nu jij!

Foto Video Audio Tekst Embed

This field is required

Sleep foto hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Afbeelding ophalen van URL

Maximum upload file size: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep video hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 64 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 32 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Ondersteunde social media:

Processing...

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

'Voordelen AstraZeneca veel groter dan de nadelen' | 5 vragen aan immunoloog Marjolein van Egmond

Hoe zit het met bijwerkingen van de vaccins? | De coronavaccinatie talkshow