in

Duitse lening heet hangijzer Roda, club nog altijd in gesprek met Hogenelst

KERKRADE Het in financiële onzekerheid verkerende Roda JC zit nog altijd met een schuld van 150.000 euro bij een zakenman in het Duitse Beieren, maar weet niet naar wie dit geld precies gaat als de lening terugbetaald wordt. Daardoor blijft dit een heet hangijzer voor de Kerkraadse club, zo bevestigen goed ingevoerde bronnen.

Een en ander is onder andere onderwerp van gesprek tijdens de onderhandelingen van Roda JC met horecabaas Roland Hogenelst uit Reeuwijk, die voornemens is meer dan de helft van de aandelen van de Kerkraadse eerstedivisionist over te nemen.

Hogenelst wil onder andere graag weten welke lijken er mogelijk nog uit de kast vallen na het debacle met beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega. Het was diezelfde García de la Vega die de bovenstaande lening in Zuid-Duitsland afsloot.

Statutair directeur Hessel Meijer, die Roda JC in de tijd daarvoor een lening had verstrekt om de salarissen te betalen, liet zich het in Duitsland geleende geld uitbetalen voor de lening/het voorschot wat hij verstrekt had. Roda zelf moet deze lening echter nog altijd terugbetalen.

Volgens goed ingevoerde bronnen heeft Hessel Meijer zelf ook nog geld, dat hij eerder de club voorgeschoten heeft, tegoed. De Kerkradenaren moeten bovendien voor 28 oktober een bankgarantie bij de KNVB in Zeist kunnen laten zien in verband met de licentie voor het lopende seizoen.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0