in ,

BoosBoos VerdrietigVerdrietig BlijBlij LiefdeLiefde

Drugslab aangetroffen in Landgraaf

LANDGRAAF – Afgelopen vrijdagavond is er een drugslab aangetroffen op de Heerlenseweg. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek.

Rond 19.00 uur werd er een chemische lucht bij het pand aan de Heerlenseweg geconstateerd. De brandweer heeft daarop metingen verricht en constateerde inderdaad een sterke ammoniakgeur. Daarop is de politie het pand binnen getreden, alwaar ze een drugslab aantroffen. Afgelopen nacht is het pand aan de Heerlenseweg bewaakt. Vandaag wordt het drugslab met ondersteuning van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) verder onderzocht en geruimd.

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Report

IBA projecten in de gemeente Beekdaelen

LIVE: Protestdemonstratie voor een beter pensioenakkoord in Heerlen