in

UPDATE Garcia de la Vega zwijgt over Spanjaarden en Jos Som in stichting aandelen Roda JC

Foto: Peter Trompetter

KERKRADE – Beoogd grootaandeelhouder Mauricio Garcia de la Vega van Roda JC hult zich in stilzwijgen over de drie Spanjaarden en oud-burgemeester Jos Som die de vier nieuwe bestuurders van de stichting FS United. Deze stichting beheert de aandelen van Frits Schrouff in Roda JC. Journalist Bjorn Thimister onthulde eerder op deze website dit nieuws.

García de la Vega hult zich in stilzwijgen over rol Spanjaarden in stichting FS United

KERKRADE Beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega wil niet reageren op het feit dat oud-burgemeester Jos Som en drie Spanjaarden bestuurders blijken te zijn in de stichting FS United die een groot deel van de aandelen in Roda JC beheert. Kijk voor meer details hierover en anders nieuws naar een nieuwe aflevering van het onafhankelijke onlineprogramma Inside Roda JC met journalist Bjorn Thimister.

Gepostet von 045online am Freitag, 13. September 2019

FS United is vernoemd naar zakenman Schrouff. In een uittreksel van het KvK-register staat vermeld dat Som en de drie Spanjaarden sinds eind juli en begin augustus dit jaar, om precies te zijn op 24 juli en 8 augustus volgens de mutatiedata in het KvK-register, officieel zitting hebben genomen in het bestuur van de stichting FS United.

Als activiteit van deze stichting staat in het uittreksel ‘financiële holdings, het bevorderen van de voetbalsport in het algemeen. Het houden van aandelen in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Roda J.C., gevestigd te Kerkrade, Roda J.C. Ring 1.’

Dat ook Jos Som een bestuursfunctie heeft in de Stichting FS United was tot op heden eveneens officieel onbekend en is ook opvallend. Som zou namelijk wachten met het vervullen van een functie, een lidmaatschap van de Raad van Commissarissen bij Roda, tot dat de organisatie van de club er zou staan.

Maar nu blijkt dus dat de oud-burgervader op de achtergrond wel degelijk al actief is in een bestuursfunctie bij de bovengenoemde stichting die nauwe banden heeft met de Kerkraadse club.

Als bestuurders staan de namen van de 67-jarige Jos Som, die in mei dit jaar afscheid nam als burgemeester van Kerkrade, de 52-jarige José Miguel Canovas Garceran, Antonio Canovas Cano (55) en Ignacio Fernandez Maçon (48) officieel geregistreerd. Volgens het KvK-register is dit viertal individueel ‘gezamenlijk bevoegd met andere bestuurder(s).’

De Stichting FS United, gevestigd op het adres van Frits Schrouffs’ bedrijf in Landgraaf, werd opgericht op 5 januari 2016. Schrouff heeft zijn 79,8% van de Roda-aandelen onlangs overgedaan aan de Mexicaan García de la Vega, maar de KNVB moet deze overname wel nog goedkeuren.

De rest van de aandelen van Roda, twintig procent, is in handen van de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev. Het zogenoemde Gouden Aandeel (0,2 procent) is via een andere stichting in handen van Roda JC zelf. Daarmee heeft de Kerkraadse club de garantie dat de kernwaarden van de club – zoals vestigingsplaats en clubkleuren – onaangetast blijven.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kerkraads kunstwerk Mijn Berg onthuld in Alsdorf

Vlog kindercollege 2018/2019 speciaal voor hun opvolgers!