12.6 C
Heerlen
donderdag, juni 4, 2020

UITGELICHT

Drie Limburgers alsnog vervolgd voor gijzeling en aftuigen man uit Hulsberg

De man uit Hulsberg kreeg het in Geleen op 26 november 2015 aan de stok met drie mannen.

- Advertentie -

DEN BOSCH Drie Limburgers moeten alsnog door justitie vervolgd worden voor gijzeling, zware mishandeling, diefstal met geweld en afpersing van een inwoner van Hulsberg, in november 2015. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch besloten als gevolg van een klacht die de Hulsbergenaar had in ingediend middels een zogeheten art. 12-procedure.

De man uit Hulsberg kreeg het in Geleen op 26 november 2015 aan de stok met drie mannen, nadat hij was uitgenodigd voor een gesprek over eventueel te verrichten bouwwerkzaamheden in een pand aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen. Op de tweede verdieping van dit huis liep een en ander toen compleet uit de hand.

De man uit Hulsberg werd hierbij geslagen en getrapt, waardoor hij een gebroken neus opliep, letsel aan zijn voorhoofd en de pees van zijn linkerhand werd doorgesneden. Tijdens dit incident werd het slachtoffer van zijn beurs, pincode van de bankpas en van zijn GSM beroofd. De achtergrond van dit voorval was dat de verdachten over een ouder conflict verhaal wilden halen.

Er zou zelfs gedreigd zijn dat de man uit Hulsberg daags na dit voorval 10 mille moest betalen en als hij dat niet zou doen dan zou hij ‘worden afgemaakt’. Het Openbaar Ministerie had in eerste instantie, in mei 2017, besloten om geen vervolging in te stellen in deze zaak, maar na de klacht van de Hulsbergenaar heeft het hof anders besloten. Dat blijkt uit de beschikking van het gerechtshof in Den Bosch van 15 oktober dit jaar.

Een van de verdachten in deze zaak is ook betrokken geweest bij een Limburgse postzegelfraudezaak. Hij kreeg voor zijn rol, het witwassen van verkregen geld, eerder dit jaar 27 maanden cel opgelegd. Er blijkt een link te zijn tussen deze gijzelingszaak en een andere opmerkelijke zaak.

Tijdens het onderzoek in de gijzelingszaak legde dezelfde verdachte man namelijk een belastende verklaring af als getuige tegen de bovengenoemde inwoner van Hulsberg in de ‘bomzaak’ rond voormalig burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen.

De Hulsbergenaar werd enige tijd verdacht van het versturen van de bom en bijbehorende dreigbrief in december 2016, maar het OM seponeerde uiteindelijk de zaak tegen hem.

- Advertentie -

NIEUW UITGELICHT

Ook terrassen Kerkrade weer open: niet overvol, maar gezellig druk.

KERKRADE - Na een horecalockdown van 2,5 maand zijn vandaag vanaf 12.00 uur de cafés en terrassen ook in...

Erensteinerveld is klaar voor de Toekomst

De familie Over-Dautzenberg in het midden met rechts Tim Weijers en links Marc Schroten. KERKRADE - De buurt Erensteinerveld in Kerkrade-Oost is klaar voor de...

Politie zoekt getuigen schietincident Brunssum

Brunssum - Rond 22.20 uur woensdagavond ontving de politie meerdere meldingen van een schietincident op de Platostraat. Ter plaatse werden geen mogelijke slachtoffers aangetroffen....

VIDEO: Wesley bracht explosief op scooter naar politiebureau Heerlen

HEERLEN - Een bijzonder vondst voor Wesley Klonen. Die vond met zijn metaaldetector een Amerikaanse antitankmijn. https://www.youtube.com/watch?v=IUYsHu92_8E Hij bracht hem op zijn scooter naar de...

Medewerkers Rd4 blussen autobrand in Heerlen

HEERLEN - Dinsdagmiddag 12 mei rond 14.40 uur is brand ontstaan in een auto aan de Zandweg in Heerlen. https://www.youtube.com/watch?v=9oSnLL4YDQQ Medewerkers van Reinigingsdiensten Rd4 die de...

TRENDING DEZE WEEK

- Advertentie -
 

NU ONLINE

Deel dit bericht met een vriend