5 C
Heerlen
zaterdag, november 23, 2019

Drie Limburgers alsnog vervolgd voor gijzeling en aftuigen man uit Hulsberg

De man uit Hulsberg kreeg het in Geleen op 26 november 2015 aan de stok met drie mannen.

Trending vandaag

zaterdag, 23 november | 02.01

DEN BOSCH Drie Limburgers moeten alsnog door justitie vervolgd worden voor gijzeling, zware mishandeling, diefstal met geweld en afpersing van een inwoner van Hulsberg, in november 2015. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch besloten als gevolg van een klacht die de Hulsbergenaar had in ingediend middels een zogeheten art. 12-procedure.

De man uit Hulsberg kreeg het in Geleen op 26 november 2015 aan de stok met drie mannen, nadat hij was uitgenodigd voor een gesprek over eventueel te verrichten bouwwerkzaamheden in een pand aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen. Op de tweede verdieping van dit huis liep een en ander toen compleet uit de hand.

De man uit Hulsberg werd hierbij geslagen en getrapt, waardoor hij een gebroken neus opliep, letsel aan zijn voorhoofd en de pees van zijn linkerhand werd doorgesneden. Tijdens dit incident werd het slachtoffer van zijn beurs, pincode van de bankpas en van zijn GSM beroofd. De achtergrond van dit voorval was dat de verdachten over een ouder conflict verhaal wilden halen.

Er zou zelfs gedreigd zijn dat de man uit Hulsberg daags na dit voorval 10 mille moest betalen en als hij dat niet zou doen dan zou hij ‘worden afgemaakt’. Het Openbaar Ministerie had in eerste instantie, in mei 2017, besloten om geen vervolging in te stellen in deze zaak, maar na de klacht van de Hulsbergenaar heeft het hof anders besloten. Dat blijkt uit de beschikking van het gerechtshof in Den Bosch van 15 oktober dit jaar.

Een van de verdachten in deze zaak is ook betrokken geweest bij een Limburgse postzegelfraudezaak. Hij kreeg voor zijn rol, het witwassen van verkregen geld, eerder dit jaar 27 maanden cel opgelegd. Er blijkt een link te zijn tussen deze gijzelingszaak en een andere opmerkelijke zaak.

Tijdens het onderzoek in de gijzelingszaak legde dezelfde verdachte man namelijk een belastende verklaring af als getuige tegen de bovengenoemde inwoner van Hulsberg in de ‘bomzaak’ rond voormalig burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen.

De Hulsbergenaar werd enige tijd verdacht van het versturen van de bom en bijbehorende dreigbrief in december 2016, maar het OM seponeerde uiteindelijk de zaak tegen hem.

- Advertentie -

Nieuwe berichten

Feest der Verwondering 2019 Brunssum

Brunssum beleeft op 13, 4 en 15 december het licht- en vuurfestival “Feest der Verwondering” - voorheen ‘Kerst vier...

Dode aangetroffen in water in Echt

ECHT - Vrijdagavond rond 20:55 uur is een lichaam gevonden in een vijver aan de Hambroekerveldweg in Echt. De hulpdiensten werden rond negen uur geïnformeerd...

Gewapende overval op snackbar Kerkraderweg Heerlen

HEERLEN - Een snackbar aan de Kerkraderweg in Heerlen is vrijdagavond rond 21:40 uur overvallen. Volgens de politie waren de overvallers gewapend. In een...

Ontruiming na vondst poederbrief in pand Kloosterweg Heerlen

HEERLEN - Een kantoor aan het voormalige CBS-gebouw in Heerlen is ontruimd nadat een verdachte brief is gevonden. Het pakketje werd afgeleverd bij de...

Camera in beeld

Foto: Facebook Gemeente Kerkrade KERKRADE - De gemeente Kerkrade wil graag samen met haar inwoners meewerken aan een betere veiligheid en leefbaarheid in Kerkrade. Om deze...
- Advertentie -

Meer uit deze regio of van dit item

- Advertentie -

X

Deel dit bericht met een vriend