in ,

Deel Brunssummerheide 26 en 27 augustus afgesloten

BRUNSSUM – In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen besloot de rechtbank Limburg op 5 juni jl. om een schouw op de Brunssummerheide te houden. Om deze schouw, die plaatsvindt op dinsdag 27 augustus a.s., ongestoord te laten verlopen, wordt een deel van de Brunssummerheide afgesloten voor publiek en media.

De afsluiting start op maandag 26 augustus om 18.00 uur en duurt tot en met dinsdag 27 augustus ca. 18.00 uur, waarna de heide weer wordt vrijgegeven.

Schouw

Tijdens deze schouw bezoeken de rechters samen met de officieren van justitie, verdachte en zijn raadsman en de familie van Nicky Verstappen onder begeleiding van de politie de voor het onderzoek belangrijkste plaatsen op de Brunssummerheide.
Pro forma zitting

In feite is deze schouw een pro forma zitting van de rechtbank. Een pro forma zitting die niet in een zittingszaal van de rechtbank in Maastricht plaatsvindt, maar op de Brunssummerheide.

Bij de eerdere pro forma zittingen in de zaak Nicky Verstappen mochten het publiek en de media aanwezig zijn. Bij deze schouw is dat niet het geval. Het is een zogenaamde besloten zitting om ervoor te zorgen dat de schouw veilig en ordentelijk verloopt. Daarom wordt het gebied rondom de plaatsen, die tijdens de schouw bezocht worden op de Brunssummerheide, afgesloten.
Noodverordening

Voor de periode van maandag 26 augustus 18.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus 18.00 uur geldt een gemeentelijke noodverordening voor een deel van de Brunssummerheide.
Het betreft een gebied van ca. 2 bij 2 kilometer aan de oostkant van de Brunssummerheide ter hoogte van de Toeristenweg. Dit gebied zal zichtbaar afgezet worden. Het gaat om het rood omlijnde gebied op het onderstaande kaartje. In het blauw omlijnde gebied op het kaartje geldt wel de noodverordening, maar dat gebied is gewoon toegankelijk.

Personen die zich op maandag 26 augustus tussen 18.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus tot ca. 18.00 uur in het rood omlijnde gebied bevinden, worden door de aanwezige politie aangehouden en uit het gebied gezet.

Naast de maatregelen op de grond gelden er ook maatregelen voor het luchtruim. Dit is gesloten om te voorkomen dat er bijvoorbeeld drones boven het gebied gaan vliegen.
Vragen

Heeft u vragen, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, tel. (045) 527 85 55.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ger Senden: ‘Kreeg 10% van Roda JC-aandelen aangeboden’

Roda in vergevorderde onderhandeling met Duitse centrale verdediger Bisseck