7.4 C
Heerlen
dinsdag, februari 25, 2020

UITGELICHT

De la Vega ziet af van overname aandelen Roda JC

Dit is een gezamenlijk persbericht van Roda JC, KNVB, gemeente Kerkrade, Keuken Kampioen Divisie en Mauricio de la Vega.

- Advertentie -

Foto: Peter Trompetter

KERKRADE – De bestuurlijke onrust binnen Roda JC is beëindigd. De verschillende belanghebbende partijen binnen de club hebben rond de tafel gezeten met de bemiddelaars gemeente Kerkrade, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB.

De beoogd eigenaar van de club, de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega, heeft in dit gesprek kenbaar gemaakt dat met de huidige betrokkenen de crisis onoplosbaar is. Hij is van mening dat het belang van de club Roda JC bij iedereen altijd voorop moet staan. Hij heeft daarom zelf besloten af te zien van de overname van de aandelen van Roda JC. Hij roept ook andere betrokkenen op de juiste keuzes te maken in het belang van de club. Alleen dan komt de continuïteit van de club niet in gevaar.

Roda JC
Hessel Meijer, directeur Roda JC:

“Mauricio Garcia de la Vega is in mei 2019 bij Roda JC geïntroduceerd. Hij had een sterke visie op de club, zowel op het organisatorische als sportieve deel. Met heel veel inzet en groot sporthart zijn belangrijke stappen gezet. Er staat een team op het veld dat kwalitatief sterker is dan de afgelopen jaren, tegen lagere kosten. Hij heeft een toptrainer voor een club als Roda JC weten aan te trekken.”

“Hij moest werken onder zeer moeilijke omstandigheden. Er was geen directeur en technisch directeur die hem konden bijstaan. Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega. Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op heeft gehoopt. Wij respecteren zijn moedige beslissing om in het belang van de club de geplande overname stop te zetten. Daarbij is het te prijzen dat Mauricio afziet van financiële claims tegen de club. Alle bij Roda JC betrokken partijen moeten nu keihard aan de slag om de toekomst te waarborgen.”

Kerkrade en KNVB
Burgemeester Petra Dassen, gemeente Kerkrade:

“Roda JC is verweven met de gemeente Kerkrade. Al vele jaren beleven de inwoners hier veel plezier aan het betaald voetbal. De club is niet weg te denken in Kerkrade. Het is dan ook te prijzen dat alle partijen zo snel tot een oplossing zijn gekomen. De grote stap die Mauricio de la Vega daarbij zet maakt dat mogelijk. Het is fijn dat er nu een oplossing is.”

Competitieleider KNVB, Jan Bluyssen:

“Roda JC komt al tientallen jaren uit in onze competities van het betaald voetbal. Het doet pijn om te zien hoe een bestuurlijk conflict zo’n mooie club bijna lam legt. Gelukkig kan de club dankzij de moedige stap van Mauricio Garcia de la Vega nu weer vooruit kijken. De club moet nu eensgezind stappen zetten. De stap van Mauricio is een eerste belangrijke stap. Ook van de overige bestuurders worden verstandige besluiten gevraagd. In het belang van de club. Alleen dan kunnen de spelers en de fans weer van het voetbal genieten. We wensen Mauricio de la Vega alle goeds in de toekomst.”

Mauricio Garcia de la Vega

Investeerder Mauricio Garcia de la Vega:

“Met pijn in mijn hart en teleurgesteld heb ik besloten af te zien van overname van de aandelen van Roda JC. Toen ik instapte bij Roda JC had ik de volle overtuiging om de club naar een hoger niveau te brengen. Ik heb met veel energie een team samengesteld dat kwaliteit heeft. Met deels spelers afkomstig van grote clubs. Daarnaast heb ik de organisatie gestroomlijnd. Alles was gericht op de stabiliteit van Roda JC. Zowel financieel als sportief.”

“Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van. Voor mij persoonlijk staat mijn eigen veiligheid voorop. Ik neem het echter de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club. Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest.”

“Het grotere belang van Roda JC heeft de doorslag gegeven in mijn moeilijke beslissing om mij terug te trekken. We zijn, met zijn allen, op een punt beland dat iedereen in de spiegel moet kijken en zijn eigen rol moet analyseren. Ik heb dat gedaan en mijn conclusies getrokken.”

“Ik neem met pijn in het hart afscheid van de club en een aantal mensen binnen en rond de club. Grote dank aan iedereen die me in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Ik dank in het bijzonder Frits Schrouff en Huub Mullenders voor het vertrouwen dat zij mij keer op keer gegeven hebben, ook toen de situatie oncontroleerbaar werd. Ik dank Jean-Paul de Jong omdat hij steeds het voetbal vooropgesteld heeft. Roda JC mag zich gelukkig prijzen met zo’n trainer. Ik dank ook de staf van Jean-Paul, die keihard gewerkt heeft om het team zo goed mogelijk voor te bereiden. Het team heb ik in mijn hart gesloten. Het is het hart van de club.”

“Tot slot complimenteer ik Jean-Paul en het team dat gisteren, ondanks de onrust in Kerkrade, de drie punten mee naar huis genomen heeft. Want drie punten daar draait het allemaal om.”

Dit is een gezamenlijk persbericht van Roda JC, KNVB, gemeente Kerkrade, Keuken Kampioen Divisie en Mauricio de la Vega.

- Advertentie -

NIEUW UITGELICHT

Gewonde bij schietincident in friture Heerlen

HEERLEN - Even na 19.30 uur ontving de politie melding dat er schoten gehoord waren op de Anjelierstraat. Eenmaal...

Nieuwe sporen in onderzoek bombrieven

Foto: Politie.nl Sinds eind 2019 hebben verschillende bedrijven in Nederland bombrieven toegestuurd gekregen. In deze brieven eist een afperser een bedrag in bitcoins. De brieven...

Aanleg fietspad Heuvelland-Parkstad

Foto: Facebook - Provincie Limburg PARKSTAD - Provinciale Staten hebben op vrijdag 14 februari het Beleidskader Fiets goedgekeurd. Hiermee is groen licht gegeven voor de...

Blauw Sjuut voor de 70e keer onderweg

HEERLEN - Het Gilde Blauw Sjuut vertrok maandagmiddag uit Heerlen om in Limburg carnaval aan te kondigen. https://www.facebook.com/045ONLINE/videos/1315072408684637/ Burgemeester Roemer stuurde de bemanning op weg om...

Brandweer rukt uit voor gaslucht in Kerkrade

KERKRADE - De brandweer van Kerkrade is vanmorgen omstreeks 08.54 uur gealarmeerd voor een gaslucht aan de O.L. Vrouwenstraat in Kerkrade. De brandweer was snel...

TRENDING DEZE WEEK

- Advertentie -
 

NU ONLINE

Deel dit bericht met een vriend