in ,

Cursus Politiek Actief in Brunssum

BRUNSSUM – Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Ik wil graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek.

Tijdens de cursus krijgt u een kijkje in de keuken van de politiek. Heeft u er al eens over nagedacht om zelf actief te worden in de politiek? Dan ontdekt u misschien of, en op welke manier, u actief wilt worden in de politiek. Maar ook als u gewoon geïnteresseerd bent of graag wilt weten hoe u als inwoner invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek, is deze cursus een aanrader!

De gemeenteraad hoopt op een zo divers mogelijke deelname, waarvoor ook jongeren en vrouwen nadrukkelijk worden uitgenodigd.

  • Programma
    De cursus wordt aangeboden door de gemeente Brunssum en verzorgd door de griffie. Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten.
  • Dagdeel 1: Hoe wordt Nederland bestuurd?
  • Dagdeel 2: Gemeentepolitiek deel 1: taken en rollen van de gemeenteraad
  • Dagdeel 3: Gemeentepolitiek deel 2: in gesprek met raadsleden

De bijeenkomsten hebben een interactieve insteek, waaraan ook de burgemeester een bijdrage zal leveren. Hiernaast vertellen raadsleden en fractieondersteuners over hun eigen ervaringen.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten in de avond, steeds op de woensdag: 14 april, 21 april, en 28 april 2021, van 19 uur tot 21 uur.

De bedoeling is de cursus op locatie in de raadzaal van het gemeentehuis zal plaatsvinden. Mocht een fysieke bijeenkomst vanwege de huidige coronamaatregelen niet mogelijk zijn, zal deze online plaatsvinden.

Aanmelden
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de griffie van de gemeente Brunssum, via griffie@brunssum.nl of (045) 527 86 16. Vermeld bij uw aanmelding uw volledige naam, adres en contactgegevens, en of u aan alle bijeenkomsten zult deelnemen.

Aanmelden kan tot vrijdag 19 maart 2021. Bij grote belangstelling wordt de cursus later in het jaar herhaald.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Onderzoek naar aardwarmte | Beekdaelen

Vaccineren op de Waddeneilanden gestart