in

COVID-19, Maatregelen in JFC Brunssum

Foto: JFC Brunssum

BRUNSSUM – Gedurende het verloop van de Corona pandemie hebben zowel grote als kleine organisaties zich moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit, veroorzaakt door het dodelijke coronavirus, zo ook de NAVO.

Ondanks de ondersteuning van het wereldwijd gevecht tegen Covid-19, is de NAVO (inclusief het personeel in Joint Force Command Brunssum) zich onverminderd blijven inzetten voor het behoud van vrede en veiligheid. Dit vitale werk houdt niet op, en kan veelal niet worden uitgevoerd van thuis. Derhalve hebben wij een aantal interne maatregelen genomen om onze medewerkers, hun familieleden en de gemeenschap waarin wij werken en leven te beschermen. Deze maatregelen zijn er mede op gericht om de lokale ziekenhuizen en zorginstellingen te ontlasten en toch ons werk te kunnen blijven doen.

Zowel quarantaine- als testmaatregelen zijn genomen voor hen die essentiële reizen voor hun werk zullen moeten blijven maken. Zo trachten wij het besmettingsrisico van onze medewerkers te minimaliseren als ook het risico te minimaliseren bij hun terugkomst. Het aantal reizen wordt tot een minimum beperkt, enkel missie-essentiële reizen zijn toegestaan. Ook worden er in principe geen bezoekers toegelaten tot het hoofdkwartier, enkel uitzonderingen worden gemaakt voor missie-essentiële doeleinden.

Kort geleden is er een sneltest-proces ingevoerd op JFC Brunssum om essentiële taken te kunnen blijven uitvoeren. Ook staat er een commerciële test faciliteit ter beschikking voor personeel dat bewijs nodig heeft voor persoonlijke reizen als ook dienst gerelateerde reizen. Binnen het hoofdkwartier zijn er aanpassingen gedaan aan de werkomgeving en regels ingevoerd die strikt worden nageleefd. Zo zijn bureaus opnieuw ingedeeld om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren en zijn er maatregelen getroffen om daar waar mogelijk mensen van thuis uit te laten werken.

Bovendien is er een ruime hoeveelheid desinfectiemateriaal aanwezig om handen schoon te houden, blijven deuren zo veel mogelijk open om aanraking met handen te vermijden waarbij brandveiligheid gewaarborgd blijft en mogen vergaderruimtes nog maar door een beperkt aantal mensen tegelijkertijd worden betreden.

Ook zijn het aantal fysieke vergaderingen tot een minimum beperkt en wordt waar mogelijk via videotransmissie vergadert. Alle medewerkers zijn voorzien van FFP2 beschermende mondmaskers die verplicht gedragen moeten worden als zij zich verplaatsen door de gebouwen. Uitzonderingen zijn de eigen werkplek en vergaderingen waarbij de 1,5 meter “social distancing” gewaarborgd is. Het individu mag er natuurlijk altijd voor kiezen om het mondmasker te blijven dragen.

Er is een campagne gestart om mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren tegen de griep om ook de kans op griep en symptomen daarvan te minimaliseren. De vaste werkuren hebben plaats gemaakt en zijn flexibeler geworden om zo ook te voorkomen dat grote groepen tegelijkertijd de gebouwen betreden of verlaten en daarmee de kans op eventuele besmettingen te minimaliseren.

Covid-19 blijft een ongeëvenaarde uitdaging voor ons allen. De balans vinden tussen persoonlijke veiligheid en het behouden van militaire capaciteit blijft uitdagend in deze tijd. De maatregelen genomen in JFC Brunssum zijn op zijn minst in lijn met de Nederlandse maatregelen en richtlijnen van de overheid en waar toepasbaar zelfs strenger. De genomen maatregelen zijn tot dusver succesvol gebleken en herzieningen worden gemaakt indien nodig.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rd4 ledigt vanaf morgen GFT-containers niet

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding in Kerkrade