in

Continium ontvangt schenking van 500.000 euro van BankGiro Loterij

Kerkrade, 21 februari 2018 – Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Singer Laren heeft Continium discovery center uit Kerkrade gisteren een eenmalige schenking van 500.000 euro in ontvangst mogen nemen.

Dit bedrag, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat Continium gebruiken om de Explore Zone – de vaste presentatie van het museum – te vernieuwen.

Van de 87 aanvragen voor eenmalige schenkingen die de BankGiro Loterij vorig jaar heeft ontvangen, zijn er uiteindelijk acht gehonoreerd, waaronder die van Continium. Directeur Hans Gubbels is ontzettend blij met het bedrag voor Continium:

“De laatste tien jaar hebben we zeker 1,2 miljoen mensen mogen verwelkomen in ons museum. De Explore Zone is daardoor aan vervanging toe. Met dit bedrag van een half miljoen euro is daar een goed begin mee te maken. De vernieuwing van de Explore Zone zal in totaal zo’n 1,8 miljoen euro kosten.

Dit bedrag wordt middels het werven van fondsen en sponsoren bijeengebracht. Hiermee kunnen we de nieuwe Explore Zone actueler en interactiever maken, zodat we nog meer mensen kunnen enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Iedereen die ook een bijdrage wil leveren, mag zich natuurlijk altijd bij ons melden.”

Bron: Facebook Continium

Report

Stem op dit bericht!

3 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Tijdstip inzamelen GFT-afval Brunssum tijdelijk gewijzigd

Heb je de uitzending van Opsporing Verzocht gemist?!