in ,

Coalitieakkoord: Samen verder bouwen aan een vitaal en uitdagend Kerkrade!

Op woensdag 25 mei 2022 zullen de beoogde wethouders door formateur Tim Weijers voorgedragen worden aan de raad.

Op de foto de onderhandelaars van de coalitiepartijen. Staand v.l.n.r.: Léon Souren (Ouderenpartij Kerkrade), John Roland (Ons Kerkrade), Huub Wiermans (Burgerbelangen Kerkrade), Alexander Geers (Burgerbelangen Kerkrade), Hans Bosch (PvdA Kerkrade), Wim de Groot (VVD Kerkrade). Zittend v.l.n.r.: Jo Paas (Ouderenpartij Kerkrade), Noud Krasovec (Ons Kerkrade), Tim Weijers (Burgerbelangen Kerkrade), René van Drunen (PvdA Kerkrade) en Roger Creusen (VVD Kerkrade).

KERKRADE – Onder leiding van formateur Tim Weijers zijn Burgerbelangen Kerkrade, Ons Kerkrade, PvdA Kerkrade en Ouderenpartij Kerkrade op basis van zeer constructieve onderhandelingen gekomen tot een coalitieakkoord. VVD Kerkrade onderschrijft de inhoud van dit akkoord en heeft dit medeondertekend waardoor deze partij ook deel uitmaakt van de nieuwe coalitie.

Onder de noemer “Samen verder bouwen aan een vitaal en uitdagend
Kerkrade!’’ gaan genoemde partijen in de komende bestuursperiode 2022-2026 samen aan de slag en zal de in de vorige bestuursperiode ingezette koers op hoofdlijnen, maar wel met nieuwe accenten worden voortgezet.

De coalitie wil dat iedereen kan meedoen en niemand aan de kant staat. De gemeente zal blijven opkomen voor de zwaksten en meest kwetsbaren in onze lokale samenleving. Verder start de nieuwe coalitie een woonoffensief dat dient te zorgen voor voldoende woningaanbod voor jong en oud, voor starters en doorstromers. De coalitie zet voorts sterk in op een integraal ouderenbeleid en het samen met jongeren verkennen van mogelijke verdere voorzieningen voor jongeren. Ook zal nog meer dan voorheen worden ingezet op burgerparticipatie, waarbij kansrijke burgerinitiatieven zullen worden gefaciliteerd.

We hebben te maken met de gevolgen van klimaatverandering. De coalitie zal maatregelen treffen om de overlast van deze verandering te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken en zet in op verdere energietransitie.
Tevens is de coalitie van plan om het succesvolle concept van Flexiforum ook toe te passen op het naastgelegen voormalige schoolgebouw Sancta Maria.

Het succesvolle gedachtengoed van het programma ‘Vie, leven in beweging’ wil de coalitie ook verankeren in de wijken van de stad. In het beoogde project ‘Kaalheide bruist’ wil de coalitie in nauwe samenwerking met tal van sport- en maatschappelijke organisaties vitaliteitsvoorzieningen en woningbouw realiseren, op het terrein rondom het gemeentelijk sportpark. Daarnaast zal de coalitie in de komende bestuursperiode de hondenbelasting voor de 1e hond afschaffen.

Op de foto de onderhandelaars van de coalitiepartijen.
Staand v.l.n.r.: Léon Souren (Ouderenpartij Kerkrade), John Roland (Ons Kerkrade), Huub Wiermans (Burgerbelangen Kerkrade), Alexander Geers (Burgerbelangen Kerkrade), Hans Bosch (PvdA Kerkrade), Wim de Groot (VVD Kerkrade). Zittend v.l.n.r.: Jo Paas (Ouderenpartij Kerkrade), Noud Krasovec (Ons Kerkrade), Tim Weijers (Burgerbelangen Kerkrade), René van Drunen (PvdA Kerkrade) en Roger Creusen (VVD Kerkrade).

Lees het volledige coalitieakkoord “Samen verder bouwen aan een vitaal en uitdagend Kerkrade!” op kerkrade.nl/coalitieakkoord.
Dit coalitieakkoord zal in de aanloop naar de begrotingsbehandeling van november 2022 worden uitgewerkt in een collegeprogramma.

Collegesamenstelling en portefeuilleverdeling
De beoogde wethouders zijn Tim Weijers (Burgerbelangen Kerkrade) die tevens locoburgemeester blijft, Jo Schlangen (Burgerbelangen Kerkrade), Alexander Geers (Burgerbelangen Kerkrade), John Roland (Ons Kerkrade), René van Drunen (PvdA Kerkrade) en Jo Paas (Ouderenpartij Kerkrade).
De portefeuilleverdeling is terug te vinden in het coalitieakkoord: kerkrade.nl/coalitieakkoord.

Voordracht
Op woensdag 25 mei 2022 zullen de beoogde wethouders door formateur Tim Weijers voorgedragen worden aan de raad.

Meer info of media over dit item? Nu jij!

Foto Video Audio Tekst Embed

This field is required

Sleep foto hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Afbeelding ophalen van URL

Maximum upload file size: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep video hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 64 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 32 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Ondersteunde social media:

Processing...

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Minstens drie gewonden door aanval met mes in trein Herzogenrath bij Kerkrade

Heerlen is het decor voor het Nederlands Kampioenschap Breaking 2022