in

Carnavalsoptocht en festiviteiten in Ubach over Worms (Landgraaf) afgelast

LANDGRAAF – De carnavalsoptocht en festiviteiten in Ubach over Worms die morgen (1 maart) plaats zouden vinden, zijn in gezamenlijk overleg afgelast.

De aanleiding hiervoor is het advies van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg om publieksevenementen, waar veel bewoners van de grensregio’s samenkomen, zoveel mogelijk te vermijden. Dit advies houdt verband met de exponentiële toename van het aantal corona besmettingen in de aangrenzende Duitse gemeenten.

Vanochtend hebben de organisatie (Optochtcomité Ubach over Worms, C.V. de Pänkes, V.V. de Geete, en diverse betrokken horecaondernemers) met de gemeente overlegd over de carnavalsoptocht en de festiviteiten. In het constructieve overleg hebben alle partijen in gezamenlijkheid besloten om de optocht en festiviteiten niet door te laten gaan. ‘Veiligheid staat voorop’, zo stellen de organiserende partijen en de gemeente (burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Volksgezondheid en Cultuur Alex Schiffelers).

Danny Kouwenberg, woordvoerder namens de organisatie en horecaondernemers, legt uit: ‘Natuurlijk vinden we het jammer voor de deelnemers en de toeschouwers dat de optocht wederom niet doorgaat. Maar als je met zijn allen de risico’s en de adviezen die er liggen bekijkt, dan kun je niet anders concluderen dan dat het beter is om de optocht en festiviteiten af te gelasten. We hebben onderling met de organiserende partijen, en de gemeente, afgesproken dat we de mogelijkheden bekijken om de feestelijkheden op een later moment door te laten gaan. Daarover hebben we in de komende weken overleg.’

Burgemeester Raymond Vlecken is blij dat de beslissing in goed overleg is genomen.

‘Als carnavalsvierder in hart en nieren, voel ik mee met de organisatie, de horecaondernemers en de toeschouwers.

Maar het is op dit moment het enige juiste besluit dat we kunnen nemen. Veiligheid staat altijd voorop.’

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vrouw uit Herzogenrath besmet met coronavirus

VIDEO Angst voor coronavirus: veel minder bezoekers markt Eygelshoven