in

Camera in beeld

Foto: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – De gemeente Kerkrade wil graag samen met haar inwoners meewerken aan een betere veiligheid en leefbaarheid in Kerkrade.

Om deze reden wil de gemeente Kerkrade het project ‘Camera in Beeld’ van de politie onder de aandacht brengen onder zowel ondernemers als particulieren binnen de gemeente Kerkrade.

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om inbraken, overvallen en andere misdrijven op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’.

Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken.

De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat.

De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s. De politie weet, als u zich aanmeldt, alleen waar uw camera hangt en welk deel van de straat wordt opgenomen. Zij neemt alleen contact met u op wanneer er een incident heeft plaatsgevonden en de beelden worden in dat geval enkel voor politiedoeleinden gebruikt.  Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

U kunt uw camera(’s) aanmelden via www.politie.nl/cib of via uw wijkagent.
Alvast bedankt voor de samenwerking!

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

INTERVIEW Jos Som: ‘Situatie bij Roda was teveel risico voor mij’

Ontruiming na vondst poederbrief in pand Kloosterweg Heerlen