in , , ,

Buurtbewoners in opstand tegen sluiting spoorwegovergang Wormdal

KERKRADE – Ze leggen ze zich er niet zomaar bij neer, vele tientallen omwonenden van de met sluiting bedreigde spoorwegovergang in de Kerkraadse wijk Haanrade. Daarom startten zij een petitie en stapten daarmee naar het stadhuis om deze te overhandigen aan wethouder Dion Schneider (VVD). Hij kreeg donderdagmorgen 142 handtekeningen overhandigd.

De buurtbewoners John Peskens, Lion Stijns en Wim van den Berg uit de Kerkraadse wijk Haanrade mogen gezien worden als een soort kartrekkers van deze protestactie. Heet hangijzer voor dit drietal is dat de betreffende spoorovergang aan de Meuserstraat direct leidt naar het Wormdal en de visvijver.

Laatstgenoemde actievoerder sprak eerder al samen met het IVN met Kerkraadse ambtenaren. Wat de actievoerders willen voorkomen is dat wandelaars niet meer direct, over de spoorwegovergang dus, naar wandelgebied Wormdal en de geliefde visvijver kunnen als de sluiting een feit is.

De actievoerende buurtbewoners hebben inmiddels al wat alternatieven aangedragen. Wandelaars moeten nu door een smal ‘tussenhekje’. Een optie zou volgens de buurtbewoners kunnen zijn dat dit hekje automatisch in het slot valt als er een trein aankomt, via een sensor in de rails.

ProRail wil in principe af van alle onbewaakte spoorovergangen. De beheerder van het spoor heeft beloofd aangedragen suggesties te bekijken, maar liet eerder al weten niets te zien in bewaakte overgangen die afwijken van wat in Nederland gangbaar is.

Als het echter aan de omwonenden van de spoorwegovergang in Haanrade ligt, is over deze kwestie nog niet het laatste woord gesproken.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

‘Het gezicht’ van Chèvremont is niet meer

Hennep Aanpak Parkstad #HAP