in , ,

Burgemeester Jos Som Ereburger van de gemeente Kerkrade

KERKRADE – De gemeenteraad van de gemeente Kerkrade heeft besloten om burgemeester Jos Som het Ereburgerschap van de gemeente Kerkrade te verlenen en ook te benoemen tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

De uitreiking vond plaats tijdens de buitengewone raadsvergadering op 13 december om 16.00 uur in het auditorium van Hof van Gaia in GaiaZOO Kerkrade. Locoburgemeester Tim Weijers deed namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Kerkrade deze onderscheiding aan burgemeester Jos Som verlenen:

Deze hoogste en bijzonder eervolle onderscheiding van de gemeente Kerkrade voor burgemeester Jos Som is meer dan terecht.

Zijn werkwijze is inspirerend en grensverleggend voor Kerkrade en wordt binnen maar ook ver buiten de gemeentegrenzen door velen gewaardeerd.

Burgemeester Jos Som ontvangt deze onderscheiding omdat hij gedurende 18 jaar als burgemeester van Kerkrade zich op zeer benaderbare en toegankelijke wijze met hart en ziel heeft ingezet voor de inwoners en de gemeenschap in deze stad.

De heer Som heeft zich bovenmatig ingezet voor een veilige publieke omgeving door zijn jarenlange deelname aan de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Zijn zichtbaarheid in de gemeenschap van Kerkrade en in de regio heeft bijgedragen aan een zeer uitgebreid sociaal/maatschappelijk netwerk voor deze stad.

Zijn buitengewoon sterke inzet voor grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio met partners als Herzogenrath, Städteregion Aachen en Charlemagne heeft gezorgd voor aansprekende resultaten op dit gebied.

Zijn rol als voorzitter van het college en gemeenteraad heeft hij op een pragmatische en zakelijk manier ingevuld. Deze aanpak heeft bijgedragen aan adequate besluitvorming en aan noodzakelijke verbindingen in formele en informele bijeenkomsten.

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Stem op dit bericht!

5 punten
Upvote Downvote

Drie gewonden bij ongeluk in Merkelbeek

Roda JC selectie zaterdag in het centrum van Kerkrade