in

Brunssum draagt Wilma van der Rijt voor als burgemeester

BRUNSSUM – De gemeenteraad van Brunssum draagt mevrouw W.J.F. (Wilma) van der Rijt-van der Kruis (59) voor als kandidaat om burgemeester te worden van Brunssum. Zij is momenteel wethouder in de gemeente Best. Ze is sinds 1999 actief voor het CDA in de lokale politiek.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd. Na intensief beraad kwam de vertrouwenscommissie tot het oordeel dat de ervaringen en achtergronden van mevrouw Van der Rijt goed aansluiten bij het profiel dat Brunssum voor deze functie heeft opgesteld.

Wilma van der Rijt

Wilma van der Rijt werd in 1960 in Heeze (N.-Brabant) geboren. Ze ging aan de slag in de welzijnszorg en in het bedrijfsleven. In 1999 nam ze voor het CDA plaats in de gemeenteraad van Heeze Leende.
In 2010 werd ze wethouder/loco-burgemeester van de gemeente Heeze Leende. In de 8 jaar van haar wethouderschap in deze gemeente bevatte haar portefeuille uiteenlopende werkterreinen: sociale zaken, jeugdzorg, Wmo, ruimtelijke ordening, milieu, volkshuisvesting, economische zaken en financiën.

In 2018 werd ze wethouder in de gemeente Best, een functie die ze tot op heden bekleedt.

Mevrouw Van der Rijt is gehuwd en heeft twee kinderen.

Installatie
De minister van Binnenlandse Zaken neemt uiteindelijk een besluit over de voordracht. Dat besluit wordt eind januari 2020 verwacht. In beginsel volgt de minister daarbij de aanbeveling van de gemeenteraad.

De datum van de officiële installatie van Wilma van der Rijt als de nieuwe burgemeester van Brunssum wordt in nader overleg nog bepaald.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Buitenkans: Frans uit Welten (Heerlen) vertelt hoe de buurt mooier en gezelliger werd.

Heerlen maakt zich op voor de 2de editie van Wintertijd Heerlen