in

Boek ‘Houd Moed!’ persoonlijke verhalen over oorlog en verzet in Simpelveld-Bocholtz

SIMPELVELD – De heemkundevereniging De Bongard heeft in het boek ‘Houd moed” persoonlijke verhalen opgetekend van mensen uit Simpelveld/Bocholtz, die in het verzet of bij de landsverdediging het leven lieten.

Aanvankelijk was het de bedoeling om deze uitgave 5 jaar geleden (70 jaar bevrijding) al uit te geven, maar toen ontbraken nog enkele biografietjes van persoonlijke verhalen met een breder scala aan onderwerpen: de vervolging van de Sikri, een Joods asielverzoek en een onderduikverhaal, Duitse mannen en vrouwen uit Bocholtz die na de bevrijding werden opgepakt, NSBers SSers e.a. collaborateur en verhalen over Duitse militairen, welke sneuvelden bij de bevrijding. In het bijzonder gaat de aandacht naar de plaatselijke oorlogsslachtoffers. Schrijver Luc Wolters heeft door alles goed te onderzoeken veel nog nooit eerder waargebeurde feiten in het boek opgetekend.

Het boek is nog te krijgen bij de Heemkundevereniging Bongard, De prijs is 30 euro

Samenvatting
In Houd moed’ vindt u een schat aan verhalen over de Bocholtz/Simpelveld in deTweede Wereldoorlog. Luc Wolters tekende persoonlijke verhalen van ooggetuigen op. Bijzondere oude foto’s, deels nog niet eerder gepubliceerd, geven een indruk van het bezette Bocholtz en omgeving, en brengen ook de bevrijding in beeld. De verhalen van Luc Wolters zijn aangevuld met verhalen van leden van de Heemkundevereniging Bongard. Dit boek is een waardevol document geworden over een periode in de geschiedenis van Bocholtz/Simpelveld die niet vergeten mag worden.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nabestaanden wonen herdenking Lancaster-crash bij

Tweede editie halloweentocht: Forest of Hell