in , ,

Bestelbus met gevaarlijke stoffen staat midden in woonwijk in Kerkrade

In de bestelbus zouden gevaarlijke stoffen van xtc-afval liggen

KERKRADE – Rond 21.00 uur zag een surveillerende politieagent een personenauto en bestelbus rijden die opvielen in het lokale verkeer. De voertuigen gingen er vervolgens vandoor. Op de Meuserstraat stopte de bestelbus ineens, waarna de inzittenden snel overstapten in de andere auto. Deze personenauto, vermoedelijk een Volkswagen type Golf ging er met hoge snelheid vandoor richting Duitsland.

De Politie Kerkrade trof in de bestelbus twee grote vaten van elk 1.000 liter aan, deels gevuld met vermoedelijk drugsafval. Daarnaast stonden er nog enkele kleine vaten in de bus. De omgeving is daarop afgezet door agenten.Afzetting wijk

Uit voorzorg is aan direct omwonenden aan de Meuserstraat gevraagd om binnen te blijven in de woning en ook om ramen en deuren te sluiten. Er werd namelijk een irritante en prikkelende geur waargenomen. De brandweer heeft metingen verricht. Er is geen sprake van gevaar voor de direct omgeving. De bestelbus is vervolgens na overleg door de brandweer op gecontroleerde wijze afgevoerd naar een veilige locatie.

Getuigenoproep
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u me informatie over de verdachten? De betrokken vluchtauto? Of andere tips? Deel deze dan via 0900 – 88 44. Of indien gewenst geheel anoniem via 0800-7000.

Report

Reageer op dit bericht via:

Jouw mening

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Presentatie nieuwe wandelgids: De Worm van bron tot monding

Politie zoekt getuigen achtergelaten bestelbus met drugsafval in Haanrade