in

Belg Vandenhaute wilde 98,8 % aandelen Roda en 5 miljoen investeren

KERKRADE – De Belgische mediamagnaat Wouter Vandenhaute wilde 98,8 procent van de aandelen van Roda JC overnemen en dan direct een miljoeneninvestering doen om de Kerkraadse club op onder andere voetbaltechnisch gebied naar een hoger plan te kunnen tillen. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen binnen de eerstedivisionist.

Daarom vertrok voormalig Roda-topman Hessel Meijer in het eerste weekend van oktober naar Dubai om aldaar te praten met Aleksei Korotaev, die 20 procent van de aandelen van de Kerkraadse club bezit. Meijer wilde Korotaev overhalen zijn aandelen terug te leveren aan Roda.

Een en ander bleek niet meer nodig omdat Frits Schrouff koos voor horecamagnaat Roland Hogenelst, ICT-miljonair Stijn Koster uit Kerkrade en nog een aantal lokale ondernemers als Bert Peels en Jan Baggen als nieuwe aandeelhouders.

Ingewijden bevestigen dat Stijn Koster onlangs nog bij Hessel Meijer informeerde of er nog een mogelijkheid bestaat dat Vandenhaute alsnog iets voor Roda wil betekenen, in samenwerking met de andere ondernemers omdat hier weinig tot geen visie op voetbaltechnisch gebied in zit.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0