in ,

LiefdeLiefde

Beleving Guido Orchestra en Wendy kokkelkoren in Kerkrade

KERKRADE – In 2016 durfde orkestleider maestro Guido Dieteren het aan om het eerste openlucht concert te geven op de Markt in Kerkrade.

Een gigantisch podium werd gebouwd. The maestro, zijn European Pop Orchestra en niet te vergeten zijn charmante echtgenote en sopraan zangeres Wendy Kokkelkoren hebben Kerkrade al goed op de kaart gezet. Het is een beleving om dit buitengewoon mooi concert bij te wonen.

Veel bezoekers waren gekleed in rood, de dresscode van Guido en Wendy. De Markt was omgetoverd in een super grote muziektempel. Na het voorprogramma van de Kerkraadse zangtalenten Floor Bosman en Myrthe Robijns kwam de Maestra in een sjiek blauw pak spelend op zijn viool, van de rode loper naar beneden gelopen.

Aan special effects van Ben Rohan was geen gebrek. Het was sprookjesachtig mooi! De maestro speelde het openingslied ‘Overture Symphonica in Rosso’ en vervolgens ‘Rondo Alla Turca’.

Daarna heette Guido Dieteren de mensen welkom en zei dat hij de opkomst fantastisch vond. Hij liet het publiek weten dat hij over geen zangtalent beschikt en daarom violist/orkestleider is geworden: dat kan Guido als de beste!

Met gepaste trots kondigde de maestro zijn elegante echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren aan. Van verre was ze te horen met de aria ‘O mio Babbino Caro’. Wendy zong zo betoverd mooi en zorgde voor een kippenvel moment. De zangeres werd beloond met een staande ovatie.

Een van de vele hoogtepunten van een onvergetelijke en adembenemende muziekavond. Je hoorde nog geen speld vallen toen Guido een soundtrack uit de aangrijpende speelfilm ‘Schindlers List’ speelde.

Samen met Enzo Kok- de prijs bekroonde viooltalent van Nederland- speelde de maestro een duet: weer kwam het publiek massaal uit de stoelen en beloonden de top violisten met langdurig applaus. Het was een uniek moeder/dochter moment toen Wendy en dochter het lied „Mamma’ van Heintje zongen.

De gastartiesten VoXXcub waren in de voorgaande editie zó goed, vandaar dat de groep wederonn mochten optreden. Met het lied’ Leef Marie’ ging het dak eraf en er werd luidkeels meegezongen.  De stemming zat er heel goed in. Van Concert naar pop gaat blijkbaar prima.

Het is en uitstekend concept van de ‘meester op de viool’. Voordat de pauze begon zong Wendy de bekende song en meezinger ‘ Euphoria’. Na de pauze kwam Wendy Kokkelkoren zingend over de rode loper. Ze vertolkte het wereldberoemde lied ‘Don’t cry for me Argentina’. Het was prachtig mooi gezongen door Wendy. Het leek alsof je in een droomwereld terecht was gekomen.

Om een goede zanger te zoeken hoef je niet de wereld af te reizen: de maestro vond er eentje in het noord Limburgse plaatstje Arcen: Roy Verbeek is zijn naam. Hij zong de covers `als ‘We Will Rock You en Wake me Up. Het warme applaus sprak boekdelen.

Ook kon het publiek genieten van de Ten Tenors. Ze zongen zowel opera als popmuziek en een mooi duet met Wendy kokkelkoren. De geweldig mooi concertavond werd afgesloten met het lied ‘Bella Ciao’. De mensen hebben mogen genieten van een meesterlijk concert en gingen voldaan huiswaarts. Het is zeker voor herhaling vatbaar en dat geschied 100% zeker in augustus 2020.

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Fotogalerie: Park City Live 2019

Bestelbus belandt in struiken naast a76