in

Arriva gaat busdienstregeling aanpassen

Door het coronavirus ziet Arriva zich genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren in de dienstregeling en dienstverlening van het bus- en treinvervoer. De dienstregeling wordt versoberd en sommige ritten, waar te weinig reizigers gebruik van maken, komen te vervallen.

Arriva verwerkt de wijzigingen zoveel als mogelijk, direct in alle reisplanners. Plan uw reis daarom maximaal 24 uren van te voren en hou de website van Arriva in de gaten voor bijzonderheden: www.arriva.nl

De flexibele dienstregeling gaat na de carnavalsvakantie per 20 februari 2021 in.

Houd er rekening mee dat vroege of juist late ritten in het weekend komen te vervallen. Ook is het mogelijk dat op werkdagen, in de daluren, de frequentie van een halfuurdienst terug wordt gebracht naar een uurdienst. Zeker in de vakantieperiode of tijdens een nieuwe lockdown is sprake van versobering van de dienstregeling.

Het is zeker niet de bedoeling om de dienstregeling maandelijks of zelfs wekelijks te wijzigen. Dat is voor reizigers niet meer te volgen en voor Arriva onuitvoerbaar. Arriva bereidt zich er op voor maximaal eens per 13 weken het voorzieningenniveau aan te passen aan de vraag. Bij de afweging om de dienstregeling weer uit te breiden, dan wel verder te beperken is het voorziene busgebruik in de volgende maanden leidend. Arriva hanteert een geavanceerd voorspellingsmodel om dat zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Arriva vraagt begrip voor de maatregelen:

“Het hele openbaar vervoer in Nederland verkeert in zorgwekkende omstandigheden. Gerichte maatregelen zijn nu nodig om later weer gezond uit deze crisis te komen en de vele uitdagingen op het gebied van mobiliteit aan te kunnen gaan.”

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.arriva.nl of bel 0800 0232545.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gezocht: Inwoners die willen meehelpen tijdens tweede kamerverkiezingen 2021

Uitbreiding Hellingbos Simpelveld