in

Analyse: Roda kiest voor stilte tijdens zoveelste storm

KERKRADE – Een artikel in NRC over de vermeende handel en wandel van beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega van Roda JC heeft binnen én buiten de club behoorlijk wat stof doen opwaaien. In het Parkstad Limburg Stadion heeft men gekozen voor radiostilte.

Intern wist men volgens bronnen al enige tijd dat de bovengenoemde landelijke krant het artikel zou gaan publiceren. Een concept van het betreffende verhaal lag van tevoren op de burelen van Roda JC. Om het te lezen. Dat deed De la Vega dan ook, net zoals andere werknemers van de club.

De Mexicaan probeerde volgens ingewijden tijdens gesprekken middels eigen stukken het personeel om hem heen te overtuigen van zijn goede bedoelingen, geen fouten in het verleden. Intern werd besloten om deze stukken niet in handen te geven van de journalist van NRC.

Roda dacht volgens welingelichte bronnen overigens dat het artikel zaterdag 31 augustus geplaatst zou worden, maar dit gebeurde echter een dag eerder. Welke dag het ook was geweest, dat maakte eigenlijk niks uit. Bij alles wat Roda JC na aan het hart ligt, brak op zijn minst lichte paniek uit.

Ook de schrijver dezes artikels werd overstelpt met vragen. Wat betekent deze informatie over García de la Vega voor zijn aandelenovername bij Roda JC die nog door de KNVB nog goed gekeurd moet worden? En dus staat de toekomst van Roda JC alweer op het spel door deze zoveelste storm?

Het kan bijna niet anders of voormalig Roda JC-eigenaar Frits Schrouff, die volgens bronnen wist dat het betreffende artikel er aan zat te komen, zal García de la Vega om enige uitleg gevraagd hebben en dat hij zijn afgesproken verplichtingen na kan komen. Dat zou in ieder geval wel moeten.

Binnen de club heeft men er echter voor gekomen om hierover niks te zeggen.
Vooralsnog in ieder geval. Roda JC wilde na jaren van wanbeleid zo graag rust, maar daar lijkt zeker voorlopig nog lang geen sprake van.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wethouder Jo Palmen van Brunssum legt tijdelijk functie neer

Brandweer redt kat uit benarde situatie in galerijflat