in

ANALYSE Roda JC: Het spel is weer op de wagen

KERKRADE – Waar alles en iedereen binnen en rond Roda JC op hoopte, is gebeurd: de door menigeen verguisde beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega is vertrokken. Waarvan akte. De belangrijkste vraag voor de geplaagde voetbalclub uit Kerkrade is nu: Hoe nu verder?

Een verkeerde film. De meeste bizarre soap in de roemruchte geschiedenis van Roda JC. Zomaar twee typeringen van een tijd die iedereen met een voorliefde voor de geelzwarte club, maar ook ver daarbuiten, ongetwijfeld nooit meer zal vergeten.

Mauricio García de la Vega groef uiteindelijk zijn eigen graf nadat hij begin juni aan het bewind kwam in Kerkrade. Intern sprak men over ‘een puinhoop’ die de Mexicaan er van gemaakt zou hebben. Dat er door de machthebbers bij Roda JC ook fouten werden gemaakt, dat moge ook duidelijk zijn.

De fans bleven echter achter hun club staan, grepen zelfs in toen voor hun de maat vol was door García de la Vega uit het Parkstad Limburg Stadion te zetten. Bij deze mensen zal de opluchting over het vertrek van de veelbesproken Mexicaan groot zijn.

Feit is dat vanaf nu het bekende spel weer op de wagen is. De rotte appel is uit het geheel gesneden, dat kon simpelweg niet uitblijven, maar voor Roda JC is het vooral belangrijk dat er meteen doorgeschakeld wordt. Wie gaat de macht krijgen in de top van Roda?

Wie gaat de club financieel ondersteunen waardoor de toekomst wél verzekerd is? Vragen die de komende tijd beantwoord zullen moéten worden. Goede en doordachte beslissingen zullen er genomen moeten worden, waardoor Roda nooit meer in eenzelfde kolderieke situaties terecht zal komen. De tijd zal het uitwijzen.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0