in

ANALYSE Roda JC: Geen ‘schoon schip’ maar schip met zes kapiteins

KERKRADE Met de terugkeer van zakenvrouw Dionne Wiertz in de top van Roda JC, lijkt het in de bestuurskamer steeds meer een reünie te worden van mensen die eerder al op het pluche bij de Kerkraadse club zaten en mee aan de touwtjes trokken in het Parkstad Limburg Stadion.

En dat is opmerkelijk, temeer omdat de onlangs ingestapte kartrekker Stijn Koster eerder riep dat er schoon schip bij de club gemaakt moest worden.

Daar is tot op heden weinig van terechtkomen. Kersvers aandeelhoudster Dionne Wiertz zat immers eerder in de zogeheten groep G7 die werkte aan de sanering van Roda JC, maar stapte hier uiteindelijk uit. Toch heeft ze nu echter besloten om weer terug te keren, met in het kielzog haar man Harm die in het verleden voorzitter was van de Raad van Commissarissen bij de Kerkraadse club en toen ook opstapte.

Zakenman Bert Peels was eveneens lid van de bovengenoemde G7. Hij bleef daar tot op het laatste moment in zitten, maar toen Frits Schrouff koos voor de inmiddels weer vertrokken Mexicaan Mauricio García de la Vega als beoogd grootaandeelhouder, verdween Peels naar de achtergrond. In de tijd daarna riep hij meerdere malen “nooit meer” iets voor Roda te willen gaan doen.

Op die vastberaden uitspraak is hij teruggekomen want ook hij behoort tot het groepje aandeelhouders met de zelfgekozen naam de ‘Roda-coalitie’, net zoals ICT-man Jan Baggen uit Voerendaal die eveneens in de opgedoekte G7 zat. Het ‘old boys network’ bij Roda heeft hierdoor toch weer enige vorm gekregen. De vraag is of de twee kartrekkers Roland Hogenelst en Stijn Koster hier wel goed aan doen.

In plaats van het zelf georakelde ‘schoon schip maken’, alleen Hessel Meijer is immers vertrokken maar die ambieerde zelf ook geen topfunctie meer, zitten er nu zes kapiteins op één en hetzelfde schip dat Roda JC heet. Het zal ongetwijfeld een gezellige boel worden in de bestuurskamer van het Parkstad Limburg Stadion met al die oude bekenden onder elkaar, maar daar zit de club natuurlijk niet op te wachten.

Of zoals een vooraanstaande Roda-insider in een reactie aan mij laat weten:

“Ik denk dat het weer zo’n jaar gaat worden als vorig jaar met teveel mensen die beslissingen moeten nemen en op 1 juli is er wederom de vraag wie het tekort gaat afdekken.

Zolang niemand extra geld investeert in het voetbal bij Roda, zal het blijven zoals het is.”

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0