in

ANALYSE Moordverdachte Roberto H. heeft behoorlijk de schijn tegen

KERKRADE De in Kerkrade in juli doodgestoken Reagan Perez (42) is volgens justitie in de val gelokt door haar ex-vriend Roberto H. en een andere vrouw.

Ondanks dat de van moord verdachte H. zelf stelt uit noodweer gehandeld te hebben, ziet het er slecht uit voor hem in deze zaak. Hij heeft, op zijn zachts gezegd, behoorlijk de schijn tegen.

Feit is namelijk dat Roberto H. een bekentenis heeft afgelegd. De recherche is er bovendien achter gekomen dat hij zijn daad van tevoren gepland had. Een belangrijke voorwaarde om het ten laste gelegd ‘moord’ te kunnen bewijzen. Volgens justitie heeft Roberto in juli dit jaar een andere vrouw ingeschakeld, in ruil voor 50 euro, om Perez in de val te lokken. De vrouw zou een taart bestellen bij Perez, zodat H. met laatstgenoemde in contact kon komen op die bewuste woensdag 10 juli dit jaar.

Toen de vrouw samen met Reagan Perez samen de woning aan de Erensteinerstraat verliet, zou Roberto – die op de uitkijk stond – hebben toegeslagen. H. zelf stelt dat hij inderdaad een mes, dat hij van tevoren bij een nabijgelegen supermarkt had gekocht, bij zich had. Tijdens een schermutseling met Perez zou dit mes op de grond zijn gevallen waarna de vrouw haar ex Roberto zou hebben aangevallen. Laatstgenoemde moest zich toen verdedigen.

Zo heeft Roberto H. althans verklaard tegenover de recherche. Echt geloofwaardig klinkt dit niet, vindt ook justitie. Temeer omdat Perez in de aanloop naar de moord meerdere meldingen van bedreiging en mishandeling deed tegen haar voormalige vriend. Daarnaast is er dus een aantal feiten die tegen hem spreken: H. was aanwezig op de plaats delict, had een mes bij zich en heeft zoals eerder aangegeven bekend Reagan te hebben doodgestoken.

Dat hij inmiddels een excuusbrief heeft geschreven, zal hem naar verwachting niet veel helpen tijdens het verdere proces in deze zaak de komende maanden.
Daarnaast zijn er getuigen én is er het uitgebreide strafblad van Roberto H. In de jaren negentig werd hij veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag en het doodschieten van een andere man. Hij kreeg daarvoor zeven jaar cel en tbs opgelegd.

In totaal werd hij dertien jaar behandeld in een tbs-kliniek. Eind november zal H. worden opgenomen het Pieter Baan Centrum (PBC), waar hij psychiatrisch en psychologisch zal worden onderzocht.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitnodiging Ondernemersdag Heerlen Landgraaf 2019

Politie waarschuwt voor babbeltrucs in Kerkrade