in

ANALYSE Geen weg meer terug voor García de la Vega

KERKRADE – Beoogd grootaandeelhouder én directeur Mauricio García de la Vega van Roda JC lijkt met allerlei vingerwijzingen en beschuldigingen in interviews met verschillende media zijn vege lijf in Kerkrade nog te willen redden, maar dat is tevergeefs. Er is geen weg meer terug voor de Mexicaan aan het roer in Kerkrade.

Er zullen in elk bedrijf wel personeelsleden zijn die het niet goed kunnen vinden met hun directeur. Waar het overgrote deel van het personeelsbestand binnen voetbalclub Roda JC bij zijn binnenkomst nog lyrisch was over hun nieuwe baas Mauricio García de la Vega, ebde deze euforie merkbaar geleidelijk aan steeds meer weg op de werkvloer in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Peter Trompetter

Vreugde en vrolijkheid maakten plaats voor argwaan en aversie tegen de Mexicaan. Dat hoorde je tussen de regels door tijdens gesprekken met personeelsleden van de Kerkraadse club. Eerst werd elke kritische vraag over de hoofdpersoon in kwestie weggehoond of -gelachen, na verloop van tijd veranderden die gevoelens in bevestiging en begrip.

De reden hiervoor was simpel: het personeel zag enige tijd geleden dat er intern dingen gebeurden met betrekking tot García de la Vega die een nare smaak in de mond veroorzaakten. Toen al zongen woorden rond als ‘inschattingsfout gemaakt’ en ‘bevrijdt ons van deze man’. Zelfs de mensen die maandenlang de zijde van de charismatische Mexicaan kozen, gingen uiteindelijk overstag.

De uitbarsting kwam op maandag 30 september, drie dagen na geruchtmakende ‘uitzetting’ van García de la Vega uit het Parkstad Limburg Stadion. Het kantoorpersoneel besloot om op een externe locatie de knoop door te hakken en zich collectief ziek te melden. Volgens insiders was er zelfs één van hen die de Mexicaan face-to-face liet weten per direct te zullen breken met hem.

Een directeur zonder personeel, dat wordt lastig werken. Ook bankzaken mag García de la Vega inmiddels niet meer doen voor Roda JC. Toch ging hij middels een statement en in allerlei interviews in de tegenaanval. Als een soort verlaat charmeoffensief. Een kat in het nauw. Opmerkelijk, want eerder koos de beoogd grootaandeelhouder nog lange tijd voor radiostilte.

Om tijdens die publicaties dan te blijven roepen dat je ‘gewoon’ door gaat met je werk bij Roda JC, is op zijn minst naïef te noemen. De organisatie is immers klaar met García de la Vega. Zijn draagvlak op de burelen is helemaal verdwenen. Er is geen weg meer terug. Voor Roda JC valt te hopen dat dit inzicht bij García de la Vega er (alsnog) en snel gaat komen.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0