in

ANALYSE | Bestuurlijke wanorde Roda eist de verwachte tol op sportief vlak

KERKRADE Lang hield de KNVB in Zeist zich op een afstandje met betrekking tot de bestuurlijke chaos bij Roda JC, maar de voetbalbond besloot uiteindelijk toch om de club middels een puntenmindering een sanctie op te leggen. En dat viel eigenlijk wel te verwachten.

De soap van Kerkrade, zoals je de chaos binnen Roda JC kunt noemen, houdt vele mensen al wekenlang bezig. Van de KNVB hoorde jij niks, maar duidelijk was dat de,voetbalbond op de achtergrond natuurlijk wel met een half oog meekeek naar wat zich op de burelen van het Parkstad Limburg Stadion allemaal afspeelt.

Foto: Peter Trompetter

Hoofdrolspeler in dat geheel is zonder twijfel de Mexicaan Mauricio García de la Vega. De man die sinds begin juni werkzaam is bij de Kerkraadse club en die er, volgens personeel “intern een echte puinhoop van heeft gemaakt’. Zo benoemde Garcia de la Vega zichzelf op 13 juni van dit jaar tot directeur.

Op dat moment was hij ook enig bestuurslid van de stichting FS United, waarin bijna 80 procent van de Roda-aandelen zijn ondergebracht. Die dubbelrol is volgens de regels van de voetbalbond niet toegestaan. De veelbesproken Mexicaan kon op dat moment echter ‘gewoon’ zijn gang gaan.

Nu men bij de club helemaal klaar is met zijn handel en wandel, besloot ook de licentiecommissie van de KNVB maatregelen te nemen. Met een puntenmindering en een boete van 12.500 euro tot gevolg. De KNVB gaat in overleg met Roda JC en de gemeente over de hele situatie.

Misschien kan die expertise zorgen voor het verdwijnen van de bestuurlijke wanorde die bij de Kerkraadse club al veel te lang heerst.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0