in

ANALYSE: Actie fans met De la Vega kan nog vervelend staartje krijgen voor Roda

KERKRADE De maat was kennelijk vol voor de fans van het noodlijdende Roda JC. Daarom gingen zij tot actie over met het wegjagen van de in opspraak geraakte Mauricio García de la Vega uit het stadion. De vraag is echter hoe het Openbaar Ministerie en de KNVB een en ander zullen beoordelen, want dit kan voor de club nog een vervelend staartje krijgen.

In de afgelopen dagen werd al meermaals duidelijk dat binnen de kringen van de supporters van de Kerkraadse club het geduld met beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega danig begon op te raken. In eerste instantie werd er het internet gesproken over een geplande vredelievende actie als ‘witte zakdoekjes’ op de tribune tijdens het duel met De Graafschap.

Foto: Peter Trompetter

Op de wedstrijddag zelf, vrijdag 27 september, bereikten mij via allerlei kanten berichten dat de fans ook nog heel wat anders van plan waren. Precies op diezelfde dag riep oud-burgemeester Jos Som overigens in een interview alle Roda-getrouwen op “elkaar nu niet de tent uit te gaan vechten maar vertrouwen in elkaar te houden.”

De woorden van Som bleken aan dovemansoren gericht, want er gebeurde iets dat misschien als één van de meest bizarre gebeurtenissen uit de geschiedenis van Roda JC gezien kan worden: fans die een beoogd aandeelhouder eigenhandig uit het stadion zetten. Voor hen is de Mexicaan persona non grata.

García de la Vega werd afgevoerd in een politieauto en deed daags na het voorval aangifte van bedreiging en mishandeling. Dat viel te verwachten. Na politieonderzoek zal het Openbaar Ministerie gaan beslissen of er mensen vervolgd gaan worden of niet. Daarnaast heeft de KNVB aangekondigd deze kwestie onder de loep te nemen.

Dus de inmiddels veelbesproken actie in het Parkstad Limburg Stadion zou nog weleens een vervelend staartje voor Roda JC kunnen gaan krijgen. En alhoewel het er naar uitziet dat de rol van García de la Vega bij Roda is uitgespeeld, zoals men dit intern ook verwacht, kan de Zuid-Amerikaan zelf ook nog een konijn uit de hoge hoed gaan toveren.

Dit alles is nou net waar de club helemaal niet op zit te wachten: nóg meer onrust.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0