in

Aftrap Lokaal Sportakkoord Kerkrade

Foto: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – In de zomer van 2018 werd door minister Bruins van Sport het Nationaal Sportakkoord gesloten met de sportwereld en maatschappelijk betrokken partners.

Hoofddoel van dit akkoord is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

De gemeente Kerkrade heeft samen met de Sportstichting Kerkrade, Stichting sociaal cultureel en maatschappelijk werk Impuls en Heton Sportbedrijf een intentieverklaring ondertekend om samen aan de slag te gaan om tot een Lokaal Sportakkoord te komen.

Gezondere en vitalere inwoners

“Het realiseren van een Lokaal Sportakkoord sluit aan bij de ontwikkelingen van het onlangs door de gemeenteraad geaccordeerde Center Court Kerkrade.

Om onze inwoners gezonder en vitaler te krijgen en te houden is sport een middel om onze doelstellingen te behalen. Het Lokaal Sportakkoord zal hieraan een belangrijke bijdrage leveren”,

legt wethouder Jo Schlangen (Sport) uit.

Lokaal Sportakkoord
Het proces om te komen tot een Lokaal Sportakkoord zal via een sportformateur worden begeleid. In de komende maanden gaat deze sportformateur rond de tafel zitten met Kerkraadse organisaties, sport- en beweegaanbieders en instellingen. Doel is om verschillende initiatieven en vormen van samenwerking te realiseren zodat meer mensen in beweging komen en de samenleving nog meer profijt heeft van de maatschappelijke kracht van de sport.

“Een goede samenwerking tussen de sport- en beweegaanbieders kan leiden tot een breed gedragen Lokaal Sportakkoord. Door kracht en kennis te bundelen, kunnen we samen mooie maatschappelijke doelen bereiken”,

aldus wethouder Jo Schlangen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

⁣Heerlense dealer opgepakt

Ondertekening participatieverklaring