in

Aanhouding verdachte (19) gewelddadige straatroof Heerlen

Foto ter illustratie.

HEERLEN – Donderdag 16 mei werd een vrouw op klaarlichte dag slachtoffer van een gewelddadige beroving. In de hoop tips te ontvangen over de identiteit van de verdachten zijn in juni beelden van deze straatroof vrijgegeven.

Deze zijn veelvuldig gedeeld en bekeken. Daarnaast kreeg de zaak ook aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Tips die naar aanleiding van de beelden gegeven werden, hebben geleid tot de aanhouding van één van de twee verdachten.

Gewelddadige straatroof

Op donderdag 16 mei werd een vrouw op de Vorstenstraat in Heerlen slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Het is ongeveer 18.30 uur als twee jonge mannen van hun fiets springen en de vrouw van haar tas proberen te beroven. Ze blijft haar tas vasthouden en wordt door de daders over de straat heen gesleurd. Uiteindelijk moet ze noodgedwongen loslaten en gaan de verdachten er met de buit vandoor.

Aanhouding

De beelden van de straatroof werden veelvuldig bekeken en gedeeld. Meerdere tips volgden. De recherche heeft deze tips allemaal uitgezocht en heeft inmiddels één verdachte aangehouden. Een 19-jarige man uit Ubach Palenberg (Duitsland) is aangehouden. De politie dankt eenieder voor het delen van de beelden en het doorgeven van tips.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Politie zoekt getuigen van schietincident Nieuwstraat Kerkrade

Wat weëd d’r nuie Sjlajer va Kirchroa?