in

70- Jarige harddrugdealer aangehouden in Heerlen

Foto: Facebook Politie Heerlen

HEERLEN – De politie heeft woensdagavond aan de Gasthuisstraat/Aambosveld in Heerlen een 70-jarige man aangehouden voor het verkopen van harddrugs.

Dat meldt de politie donderdag op Facebook.

Cameratoezicht:
De surveillanten van de afdeling cameratoezicht van de gemeente Heerlen houden dagelijks een oogje in het zeil in de directe omgeving van het Centrum van Heerlen. Bij ongeregeldheden signaleren de surveillanten en worden handhaving en/of Politie aangestuurd.

Afwijkend gedrag:
Ongeveer 2 weken geleden attendeerde cameratoezicht de Politie op afwijkend gedrag dat zij al enkele keren hadden waargenomen op de parkeerplaats van een supermarkt aan de rand van het Centrum in Heerlen. De inzittenden van een kleine blauwe auto hielden zich volgens de surveillanten bezig met de handel in verdovende middelen.

Drugdeal waargenomen:
Naar aanleiding van hun melding deden wij onderzoek. Na meerdere observaties konden de inzittenden van dit blauwe autootje op woensdag 4 december 2019 worden aangehouden. Door de Politie werd een drugdeal vanuit deze auto waargenomen. De koper van de drugs, alsmede de bestuurder en de bijrijder werden aangehouden. De drugdeal vond plaats aan de rand van de Gasthuisstraat/Aambosveld. De drugskoper bleek heroïne te hebben gekocht.

Bij de inzittenden van de auto werden 10 zakjes hennep; 11 zakjes heroïne en 10 zakjes cocaïne aangetroffen. Ook had de 70 jarige bestuurder(Heerlenaar) een busje pepperspray en een zakmes op zak.

Op de pof:
Hij bleek meerdere bankpassen en een rijbewijs bij zich te hebben, die niet op zijn naam stonden. Dealers van drugs nemen vaker bankpassen van druggebruikers in, als de koper even geen geld heeft om te betalen. De bankpassen dienen dan als tijdelijk onderpand.

Dat de zaken goed gingen voor deze dealer bleek uit het aangetroffen geld dat hij op zak had; ruim 2300 euro.

Woning:
In het verdere onderzoek werden in een woning aan de Schaesbergerweg te Heerlen nog eens 8 partijen cocaïne aangetroffen en 4 potjes methadon.
In totaal werd zo’n 15 gram harddrugs; 250 mg methadon en 20 gram hennep aangetroffen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tegenslag voor recherche in moordzaak-Pongs: DNA-verwantschapsonderzoek na tip levert geen match op

Biografie Brunssumse verzetsman