KERKRADE – Onder het motto “Verbinden van jong en oud in Eurode” organiseerde de Stichting Tafelvoetbal Promotie Nederland STPN op het beroepscollege Holz in Kerkrade op zondag 10 juni verschillende tafelvoetbaltoernooien met deelnemers uit Duitsland, Belgie en Nederland.

Foto: Peter Trompetter

Wisselcup 2018
Jongens met meisjes van basis- en speciale scholen uit Kerkrade en Herzogenrath speelden samen voor bekers en medailles goud, zilver en brons in de voorrondes, doch in de finaleronde ging het vooral om de Super Wisselcup te veroveren. Aangemoedigd door de ouders werden zeer spannende finales gespeeld en mocht coach/docent Fer Franssen van De Blokkenberg de Cup in ontvangst nemen. Basisschool Diabolo won zilver en St Ursula de fraaie derde plaats

Foto: Peter Trompetter

Het toernooi waarbij vaders en moeders hadden ingeschreven om met dochter of zoon te spelen werd een groot succes en liet zien dat tafelvoetbal plezier geeft aan jong en oud.
Tafelvoetbal is een zeer populair spel en wordt ook veel thuis gespeeld.

Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter

Zit- en rolstoeltafelvoetbal verbindt jong en oud.

Daar heeft organisator Mat Koussen voorzitter van STPN zich sterk voor gemaakt. Al 10 jaar brengt hij oud en jong samen bij zit-tafelvoetbal toernooien. Senioren hebben samen plezier zittend aan de speciale voetbaltafel.

Foto: Peter Trompetter

Een senior van 81 jaar van het zorgcentrum De 3 Eiken Lanaken België zucht na afloop van een wedstrijd:

“we hebben verloren van de jeugd. Ik kan niet goed tegen verlies, maar kan er nu wel om lachen. De vreugde op de gezichten van de kinderen is toch wel iets om blij van te worden.

In ons zorgcentrum heeft de heer Mat Koussen een tafelvoetbal tafel bezorgd via een campagne voor het goede doel. Ik moet toch meer oefenen. De conditie moet beter. Ik ben letter en figuurlijk kapot”,

zegt de oude man met een glimlach!