Foto's: Facebook Gemeente Simpelveld

SIMPELVELD – Na het grote succes van de Steamrace afgelopen jaar met meer dan 100 kinderen aan de start, staat op zondag 19 augustus as. (laatste dag schoolvakantie) de tweede editie van dit gave fun event voor de schoolgaande jeugd (3-15 jaar) op de agenda.

Ben je al eens door een treinwagon gefietst? Nee, nou dan is dit je kans. Op het terrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) wordt wederom een uitdagend parcours uitgestippeld voor MTB of BMX-fietsers. Hierbij dienen verschillende bijzondere hindernissen te worden overwonnen. Een echte challenge voor elke jonge biker!

Fun event
Iedereen kan meedoen. Individueel of als familie (estafette). Naast het sportieve aspect staat ook een fiets veilig clinic voor beginnende MTB-ers op de agenda.

Leeftijdsgroepen
De kinderen worden in leeftijdsgroepen ingedeeld. Zij rijden een aantal rondes over het parcours. Het aantal rondes is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Heeft uw zoon of dochter geen fiets en of eigen helm dan hebben wij deze voor hen gereedstaan (bij aanmelding aangeven). Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling die o.a. de breedtesport promoot namens de Provincie Limburg.

Locatie
De locatie van de ‘Steamrace’ is het stations terrein van de ZLSM in Simpelveld (stationsstraat). Deze prachtige historische locatie heeft zeer veel te bieden om een verrassend parcours uit te zetten. Het rangeerterrein voor het station is uitermate geschikt voor het event vanwege het afgesloten karakter, de natuurlijke hindernissen en de link tussen het thema Steamrace, VennBahn en fietsen.

Programma
Zondag 19 augustus 2018
11.00u Clinic voor deelnemers (uitleg over de hindernissen in vorm van een MTB-clinic)
12.00u Start funklassen
Na elke twee klassen wordt gehuldigd.

Wie kan deelnemen aan de Steam Race?
Alle kinderen – jongens en meisjes – ongeacht woonplaats in de leeftijd van 3-15 jaar kunnen deelnemen. De Steamrace kent verschillende categorieën te weten:
Fun klassen (basis)schoolgaande jeugd (3-15 jaar)
Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind)

GRATIS DEELNAME en een leuk aandenken en goodybag voor alle deelnemers aan de race!!

Aanmelden
Aanmelden kan via facebook @cyclingcrossborder of via https://crossbordercycling.eu/project/mtb-steamrace-simpelveld/
Mailen kan ook: info@crossbordercycling.eu
Telefoon: 06-30400453Bron: Facebook Gemeente Simpelveld